When I hit the ground I heard a ringing sound.

Jag är lite sen på bollen på det här med Oscarsgalan, men det har tagit mig några dagar att ta mig igenom alla åtta timmar. Överlag en rätt tråkig gala: inga roliga nomineringar och inga överraskningar. MEN! Några tårar blev det iallafall, här är de tillfällen då jag grät mest:

När Zach Galifinakis delade ut pris och nästan inte hade något skägg. Den mannen ÄR ju sitt skägg, och med den där ansade hårmanen blev han liksom ... inte Zach Galifinakis. (Och ja, jag var mycket trött när jag såg just den delen.)När priset för "humanitära instatser" (?) delades ut till Darth Vader-rösten James Earl Jones, sminkören Dick Smith och Oprah. Det fanns ju inte så många andra gamla skröpliga prismottagare, så det gällde att ta vara på det man fick. Därför passade jag på att böla ordentligt.

Dagens låt: Upside Down - The Jesus & Mary Chain


It really, really, really could happen.

En av mina favoritsysslor i livet är att önska mig grejer och fantisera om saker. Alla vet ju att själva önskandet egentligen är viktigare än att faktiskt få alla sina önskningar uppfyllda, och därför har jag med anledning av min stundande födelsedag, gått all-in på det här med önskandet.

1. Ett legorum.

2. En dator som inte låter som en traktor.

3. En årsförbrukning av kaviar.

4. Semester.

4. En sån där klocka som Bernard hade.5. En stekpanna.

6. Träningslust. Och ork till att göra andra jobbiga grejer.

7. Att få simma med sjökor.

Dagens låt: The Universal - Blur

Try to make sense out of that.

Igår flyttade min nya rumskompis in, vilket känns skönt på grund av mitt uppenbara missbruk av ensamheten och så vidare. Problemet var bara att under tiden hennes föräldrar var här och hjälpte till kunde jag bara tänka på en enda sak. Mina kylskåpsmagneter.Dagens låt: Life In Vain - Daniel Johnston

Sun felt numb, wouldn't it be fun.

Alltså. Den här veckan. Hade i början tankar på att skriva ett inlägg om mitt nya OCD-beteende sedan jag blev ensam i lägenheten, men jag var för upptagen av att millimeterjustera teburkar och kuddar och kylskåpsmagneter. Sorterade mina filmer några gånger också.

Sedan hamnade jag i någon slags koma, låg på soffan och kollade på USEL film, medan lägenheten började anta en lukt av gammal disk och stillastående luft. Framkallade till och med en sprängande huvudvärk och några graders feber. MEN! Igår kväll, när jag på riktigt började må illa av alla USLA filmer jag sett, insåg jag att mitt förlamade tillstånd till viss del kanske kunde bero på mitt ovanligt färglösa hår.Sagt och gjort. Jag gick in i duschen och färgade håret.
(Erkänn att ni trodde jag var naken innan ni scrollade ner.)Förändringen var omedelbar. Kände mig easy-breezy-covergirl-lycklig, bortom ALL igenkännlighet. Sedan hörde inte mindre än FYRA personer av sig och ville att jag skulle förgylla deras fredagkväll. Coincidene? Skulle inte tro det.

(Att jag sedan skrubbade kaklet i badrummet tills jag blev typ GALEN och fick kramp i armen, och därefter la mig och kollade på USEL TV sätter jag lite inom parantes, eftersom det förstör min poäng.)

Dagens låt: Sifting - Nirvana

Ps. Ni kan för övrigt lägga till hårfärg på listan över vad man bör undvika att få i ögat.

They distort what we say.

Inatt hade jag tråkigt, och satt därför och kollade igenom mina samtliga tweets. Hade faktiskt så tråkigt att jag satte ihop mina favoriter, så för er som inte redan följer mig på twitter kommer här ett smakprov på vad ni missar:Slut på egocentrismen.

Dagens låt: Rise Above - Black Flag


You made the place a minefield.

Jag har länge undvikit ämnet, men nu kan jag inte hålla det inom mig längre. Igår kväll hände något som gjorde att jag insåg att jag måste prata om det. Melodifestivalen. En och en halv timme av mitt liv jag aldrig kommer få igen. Men det är ju lite som folk brukar säga om bilolyckor, man vill inte se men man kan inte låta bli att titta. Nog om det. Jag fann nämligen några likheter som jag skulle vilja uppmärksamma allmänheten på:

Andreas Johnssons låt (som jag tyvärr inte hittat på youtube), lät den inte typ EXAKT som The Beautiful Ones med Suede?Och Björn Ranelid, har han inte hämtat lite väl mycket inspiration från Östergötlandsprofilen Pontiak?

(Rekommenderar starkt att man tittar på hela Pontiak-videon, men har man bråttom och vill hoppa direkt till the good stuff är det bara att spola fram till ca 2.30)

Kom ihåg var ni hörde det först.

Dagens låt: Detonate - AC4


The people churning.

Ibland blir översättningar av ordvitsbaserade skämt inte så bra.
(Från filmen Half Nelson. Som för övrigt är awesome.)

Originalskämtet:
What do you call cheese that's not yours? - Natcho cheese.

Översättningen:
Vad kallas ost gjord på fåglar? - Råkost.

Slut på meddelandet.

Dagens låt: Echoes - The Rapture

Sweet young thing ain't sweet no more.

För ett tag sedan listade jag de bästa superhjältarna, men vad är en hjälte utan en skurk? Idag listar jag mina favorit-villains.

Jokern

Han är sådär galen att man liksom får rysningar längs ryggen, och samtidigt liksom hejar på honom för att man vill se exakt HUR galen han kan bli, speciellt i The Dark Knight där Heath Ledger är helt outstanding.Moriarty

Nu pratar vi om den Moriarty i BBC serien Sherlock (inte den superlama Game of Shadows-Moriarty), där Andrew Scott gör en lysande insats. Han är så underbart konstig att man liksom inte riktigt kan kolla på honom.Monsieur Grand Fromage

En av mina favoritserier, Misfits, bjuder också på en av de bästa skurkarna ever. Han kontrollerar mejeriprodukter. Så fruktansvärt meningslös superkraft tycker alla och skrattar åt honom, men då blir han arg och bestämmer sig för att döda alla. Och eftersom nästan alla ätit någon form av mejeriprodukt är det inte så svårt för honom.Krang

En rosa hjärna med armar som dessutom pratar roligt. Det säger väl allt?Voldemort

Den absolut värsta av dem alla. Det här är liksom ingen karaktär man gillar som i alla tidigare exempel, Voldemort drömde man mardrömmar om när man var liten. Han är liksom djävulen.Dagens låt: Sweet Young Thing Ain't Sweet No More - Mudhoney

I will shake myself into your pocket.

Idag önskar jag att jag kunde dansa EXAKT som Thom Yorke. Alltså att bara släppa alla hämningar och låta kroppen vrida sig i spasmer och fortarande se cool ut. Jag skulle ÄGA dansgolvet.Och det är PRECIS därför Thom Yorke är ett geni.

Dagens låt: Lotus Flower - Radiohead

The waves crash down inside.

Just det, det var ju Grammisgalan igår också. Jag såg bara några korta delar av det, och antar att man förmodligen hade förstått varför Ola Salo hade C3PO-dräkt på sig om man kollat från början. Annars har jag inte mycket mer att säga än att musiknummren verkade hålla en hög nivå och att jag hatade voiceovern.

Den främsta anledningen till att jag inte gillar Grammisgalan är för att SVT inte vågar direktsända den, på grund av det här:Det är ju precis sådana ögonblick som gör livet värt att leva!

All my dreams are falling down.

--- Spoileralert! ---

En gång på 90-talet såg jag slutet av filmen Bodyguard. Tittade en stund, ungefär tills Kevin Costner blir skjuten, sedan tänkte jag ungefär: "Oj, det där var ju trist. Och också värdelöst att bara se slutet på en film, jag fattar ju ingenting!" och bytte kanal. Därför har jag alltid trott att Bodyguard är en supersorglig film, där han DÖR för att rädda fina Whitney.

Igår bestämde jag mig för att titta på hela filmen, eftersom att Whitney Houston gått och tagit på sig träfracken. OCH HELA MIN VÄRLDSBILD RASERADES! Han dör ju inte! Istället överlever han, och så blir det ett superskonstigt slut där man inte riktigt fattar om de gör slut eller inte. Hur som helst, Kevin Costner är ju alltid snygg och tuff, så filmen var ju helt okej trots detta.Dagens låt: Save Me - Remy Zero

Your beauty, it still brings me to my knees.

Jo, det var ju BAFTAS i söndags, och jag satt självklart klistrad framför TVn. Stephen Fry var värd, och han var ju helt jävla underbar som vanligt. Dessutom bjöds det på många fina ögonblick, de som är anledningen till att jag älskar galor. Jag pratar naturligtvis om när gamla, skröpliga skådespelare får pris och möts av stående ovationer, och klipp från deras karriär visas och alla bara: "Gud, han/hon är MAKALÖS!". Och där står skådespelaren och blir alldeless överväldigad och liksom "Men gud, applåderar de åt MIG?".

Normalt sett brukar detta ske vid Lifetime Achievement Award utdelningen, men i år var det bästa ögonblicket Outstanding British Contibution To Cinema priset, som gick till fantastiska John Hurt.
Se och gråt.Dagens låt: Black Thumbnail - Kings of Leon

Tonight we are young.

Jag har en webbkamera på min dator som jag, med undantag från ett fåtal Skype-samtal med släkt och familj som befunnit sig utomlands, aldrig har använt. Främst på grund av att jag trodde att jag vuxit ifrån att sitta framför kameran och ta fjantiga bilder på mig själv. En natt den här veckan visade det sig att så icke var fallet.

Dagens låt: We Are Young - Fun. feat. Janelle Monáe

What a big black mess.

Fia och Niklas flyttar ifrån mig den här helgen, vilket känns lite vemodigt. Just nu sitter jag ensam, utan köksbord och det känns tomt.Men under själva flyttkaoset smet sig den här katten in, och ni vet ju att det inte finns någonting som kan få mig på lika bra humör som katter.Så jag försökte istället se de positiva sakerna med den här flytten, och kom fram till att jag exempelvis INTE kommer sakna snus i diskvattnet och i toaletten. Jag kommer inte heller sakna att få snusdosor kastade på mig 500 gånger om dagen, tvärtom tror jag att avsaknaden från det kommer ha en rätt positiv inverkan på min mentala hälsa. Jag kommer också att uppgradera till ett större rum, vilket innebär att jag kan typ DANSA runt där inne hur mycket jag vill. Eller vad man nu gör på stora ytor. Men det var också ungefär det enda jag kom på.

Dagens låt: Gigantic - Pixies

Shorty wants to be a thug.

Idag är det fredag, och jag tänkte dela med mig av lite livserfarenhet.

Saker man bör undvika att få i ögat:

Batterivätska
Höll i min ungdom på att pilla lite med batterier, som man ju gör, och kände att de var lite "fuktiga". Det är fortarande oklart exakt vad för slags vätska det var (det var ju helt klart inte batterisyra) men det sved förbannat mycket när jag sedan kliade mig i ögat.

Hårinpacking
Beror givetvis på mängden, men om man tappar burken så att halva innehållet stänker upp i ens öga gör det, som man brukar säga, ganska jävla ont.

Någon annans bakskalle
Här var det mest efterråt man fick lida, ögat svullnade upp till tennisbollsstorlek och rann och hade sig, och jag fick ha ögonbindel i en vecka för att inte skrämma de andra barnen.

Frisbee
En kortlivad men intensiv smärta som heller inte att rekommendera.

Pressad vitlök
Inga kommentarer.

Bubblare: Papercut
Har inga egna erfarenheter av detta, men jag har hört talas om någon som har det, och man behöver ju inte vara något geni för att förstå att det bör undvikas till varje pris. Jag föreställer mig något i stil med scenen ur Dalís Un Chien Andalou. Fast med papper.

Lyckas ni undvika dessa saker tror och hoppas jag att ni kommer få en bra helg.

Dagens låt: Such A Sad Puppy Dog - Wu Lyf

Someone said true love was dead and I'm bound to fall.

Har ni hört om de här fina människorna som har en konsumtionsfri månad i februari? Denna månad tar jag mig an deras kvot också. Hinner inte skriva mer nu, måste till IKEA.

Show me how to get right, yes, out of sight.

Jag förstår att ni alla undrar vad jag gör den här terminen, att den informationen för er är lika viktig som ... något som är viktigt. För att ni ska slippa undra kan jag berätta att jag läser TVÅ ämnen. Jag tänkte liksom att nu när jag har klarat av en C-kurs, så är väl två A-kurser inget problem. Det är det inte heller. Jag läser religion på halvfart i den virituella världen, och etnologi på helfart i den fysiska, och mitt enda problem med det hela är att jag måste gå upp "tidigt" två dagar i veckan.

Till saken: Idag läser jag om Hare Krishna. Och ju mer jag läser på Stockholm-rörelsens hemsida, desto mer börjar jag tänka att det kanske inte är så dumt. Bland annat erbjuder de ett alldeless lysande alternativ till det gamla ordspråket "allt som glittrar är inte guld". Nämligen:

"Om vi analyserar sockrets dharma eller essens så finner vi att det är sötman. Om sockret inte är sött, är det inte socker helt enkelt, även om det skulle se ut som socker, men det har då förlorat sin funktion."

Dessutom får man sjunga sånger för folk på stan.Min enda invändning so far är det här med att man inte får äta kött och lök, och inte får dricka alkohol och kaffe, och inte får spela Black Jack och bara får ligga med den man är gift med låter lite trist. Men jag tänker att man kanske kan arbeta runt det lite.

Dagens låt: Tighten Up - The Black Keys

You haven't got balls.

Idag lider jag av så kallade premenstruella störningar, en åkomma jag drabbas av sisådär en gång i månaden. Vissa gånger är det hemskt, och jag förvandlas till en skör jävla ångestbomb (en reklam på TV kan få mig att gråta, och när den porten väl har öppnats kan det hålla på i timmar. TIMMAR I tell ya!). Andra gånger, som idag, är det inte riktigt lika farligt, utan på en nivå då man kan skratta lite åt sig själv istället.

Dagens humörkurva:08.00 - Sov och drömde att jag fick en ny vän OCH var med i ett TV-spel.

09.00 - Klockan ringde. Så. Jävla. Tungt.

10.00 - Per Lernström hördes i radio, vilket idag fick mig på omotiverat bra humör.

11.00 - Seminarium. Aggressionen och irritationen trappades upp för varje minut.

12.00 - En mycket trevlig kvinna pratade med mig vid frukten på ICA, och jag tänkte: "Fan, den här dagen kanske inte är så dum ändå!". Allt kändes möjligt.

12.30 - En mycket otrevlig kvinna skrek vid busshållsplatsen, och jag fattade aldrig riktigt om hon pratade med mig eller inte. Obekvämt och jobbigt --> blev onödigt sur.

13.00 - Kom hem. Pga den otrevliga kvinnan kändes INGENTING längre möjligt.

14.00 - Kissade nästan på mig för att NÅGON var på toa i en HALVTIMME = MYCKET IRRITERAD.

15.00 - Såg Madonnas pausunderhållning från Superbowl och började gråta. Det finns få saker som kan få mig att börja grina som när stora mängder människor visar sin uppskattning för någon som sjunger.

Nu återstår det bara att se vilka toppar och dalar kvällens berg- och dalbana kommer bjuda på!

Dagens låt: V.E.N.O.M. - Pulled Apart By Horses

With benediction in her eyes.

Det finns få saker som gör mig så glad som när människor ser ut att heta precis det de heter. (Eller, det finns faktiskt en hel del saker som gör mig gladare, men det skulle inte låta lika slagfärdigt.) Ett riktigt uselt exempel är han som spelade Daniel i Skilda världar, som precis ALLA var kära i tills de fick reda på att han hette Bengt. Men så har vi ett lysande exempel, nämligen Benedict Cumberbatch.Som ser ut att heta EXAKT Benedict Cumberbatch.

Dagens låt: Benediction - Thurston Moore

Don't you cherish me to sleep.

När vi ändå är inne på ämnet djur tänkte jag passa på att berätta lite om ett annat av mina favoritdjur, som jag tycker får alldeless för lite utymme i media, nämligen sjökon. (Jag skulle gärna se en film i Flipper/Rädda Willy-stil med en sjöko i huvudrollen.)- Sjökon SLÄPAR sig fram längs botten.

- Sjökon äter 4-6 timmar om dagen.

- Resten av tiden sover den.

- Sjökon är utrotningshotad, främst för att den simmar in i båtar och fastnar i propellrar och sånt.

- De sörjer sina döda.

- Den har ingen som helst funktion i ekosystemet, eftersom den bara äter alger och inte har några naturliga fiender.

- Just därför är de inte rädda för människor, SÅ MAN KAN SIMMA MED DEM!

Dagens låt: Calgary - Bon Iver

Sunlight to fate accumalates.

För ett tag sen googlade jag mycket på Batman när jag hade tråkigt, nu är jag istället inne på katter. Kollar youtube, lolcats, läser om katter och tittar till och med på annonser på blocket. Det finns en rad anledningar till att jag gillar katter, här är några av dem:

- Jamandet är deras sätt att prata människospråk. De har alltså utvecklat det endast för att kunna KOMMUNICERA MED MÄNNISKOR!

- De kan hoppa TVÅ METER upp i luften.

- De sover i snitt 16 timmar per dygn.

- Man kan sätta på dem roliga hattar och det blir nästan lika roligt som det här.- Det finns mig veteligen inte ett enda program om katter som måste tränas upp av experter för att de äter sitt eget bajs, biter brevbärare, attackerar andra katter när de är ute och går, eller något annat jobbigt.

- De har begåvats med den ovanliga, men mycket uppskattade kombinationen av att vara både söta OCH roliga. Jag kan alltså sitta i timmar och skratta åt katter. Låt mig demonstrera:

Dagens låt: Song To When I'm Lonely - John Frusciante

Superboy take a little chance here.

Idag tänkte jag berätta om lite saker jag gillar. "Varför?" kan man kanske fråga sig. "För att jag vill det" är det enkla svaret på den frågan. Med 'gilla' menar jag alltså 'gilla' på det sättet Salad Fingers tycker om rostiga skedar, och Amélie från Montmartre gillar att stoppa fingrarna i bönor.

Otippade saker som jag finner otippat tillfredsställande:

- Att smula jäst.

- Saker vikta på 3.

- Att vika saker på 3. Typ lakan, handdukar, papper...

- Att smälla bubbelplast.

- Att dra hårt i lakan när man viker dem. Alltså när man är två stycken som håller lakanet mellan sig (och viker det på 3 naturligtvis) så MÅSTE man dra hårt och liksom spänna lakanet. Annars kliar det i hela kroppen och känns allmänt obehagligt.

Dagens låt: Kool Thing - Sonic Youth

To fall and be down is something I transcend.

Hjärnan är fantastisk. Till exempel: när man har en tråkig dag har den utvecklat den briljanta funktionen att läsa och höra fel för att roa sig själv. Idag är en sådan dag, och nyss läste jag det här:Välklätt med weinersås?
Och för några sekunder kändes min dag lite roligare.

Dagens låt: Second Walk - John Frusciante


RSS 2.0