To die by your side is such a heavenly way to die.

Idag ska jag göra många viktiga saker!

[x] Spela Assasins Creed (Viktigt!)

[ ] Tvätta

[ ] Leta fakta om St Erikslegenden

[ ] Läsa klart Konst och visuell kultur i Sverige före 1809

[ ] Lägga pussel (Viktigt!)

Dagens låt: There Is A Light That Never Goes Out - The Smiths


Half of the time we're gone, but we don't know where.



Jag har kommit på mig själv med att jag ofta står såhär med fötterna, typ när jag står och väntar på bussen. För mig känns det helt naturligt, men det ser nog dessvärre mindre naturligt ut...

Har lyssnat på Hassan idag, helt underbart! <3

Nu ska jag skynda iväg hem till Sofie och Jonathan och dricka öl.

Dagens låt: The Only Living Boy In New York - Simon & Garfunkel


Too young to die but old isn't great...


Har köpt massa nya grejer till mitt rum den senaste tiden, och börjar faktiskt känna mig rätt nöjd (innan tyckte jag att det var för stelt och kändes som ett kontor). Mitt senaste köp är ljusslingan. Hade länge velat ha en och göra något coolt med, men när jag väl köpte den kom jag inte på något, utan den hamnade helt enkelt på golvet. Men det funkar, eller?

Nu ska jag kolla på Watchmen och dricka Trocadero - fredagkväll! :D


All out of fags and I just can't wait.



Okej att det är bra på att spara på plastpåsar, men någon jävla måtta får det väl fan vara!

Jag kände mig lite less på att halva städskåpet bestod av påsar, så jag rev ur skiten och har nu rensat så att alla får plats i den hållare som påsarna är tänkta att vara i. (Det är förresten den där rosa grejen till vänster...)

För att prata om något annat så kom jag precis hem från skolan, där jag varit på två arkitekturföreläsningar och ett arbetsmaknadsseminarium. Det senare var helt värdelöst, och det enda jag bär med mig är att föreläsaren var hög när hon skrev sin doktorsavhandling och att hon identifierar sig med grävlingar.

Dagens låt: The Bucket - Kings Of Leon


So what if you catch me? Where would we land?

Har spelat Uncharted hela dagen och har nu klarat hela första spelet och 50% av tvåan, sedan kände jag att det kanske var dags att göra något annat så jag satte på TV:n. Och vad upptäcker jag då? Jo, ljudet funkar tydligen inte på TV11, vilket betyder att det inte blev något Big Brother ikväll! :'( Man undrar ju lite vad man ska göra med sitt liv nu...

Dagens låt: Fair - Remy Zero
Hur störigt är det inte när musik inte finns på Spotify?


All day and all of the night

Tro det eller ej, men jag jobbade igår! Och efter att ha sorterat papper hela dagen blev det ett välförtjänt firade av St Patrick's Day.
Idag tänker jag inte röra mig en meter.

Dagens låt: All Day And All Of The Night - The Kinks


So go on and live, baby, go on and live.

Är det bara jag som tycker synd om japanerna istället för att leta upp sätt som katastrofen skulle kunna drabba mig på?

Eftersom det är lill-lördag idag ska jag äta lyxmiddag i form av blodpudding. På tal om middag har ni väl inte missat Regular Ordinary Swedish Meal Time gänget och deras videor? Om så är fallet har ni uppenbarligen levt under en sten, men oroa er inte, för här kommer deras recept på köttbullar!



Nu är det dags för lite pre-dinner snack... Och sen blir det TV-spel för hela slanten!

Dagens låt: Tell It Like It Is - Aaron Neville


Shake for me girl. I wanna be your backdoor man.

Varje månad gör jag en ny spelningslista, men nu i mars har jag inte gjort någon, istället lyssnar jag på den jag gjorde i maj förra året. Jag har nämligen bestämt att det är vår nu, och då ska man lyssna på Led Zeppelin. Sådetså.

Min spelningslista.
(Kom på att Zeppelin ju tyvärr inte finns på Spotify, men det finns många andra låtar att njuta av)

Om någon förresten funderar över varför jag inte har kommenterat melodifestivalen har det en enkel förklaring - jag såg den nämligen inte. Istället var jag på TV-spelskonsert i universitetshuset, sjukt coolt med en symfoniorkester som framförde musik från min bästa spelserie Final Fantasy. :)

Mitt säkraste vårtecken: Mina fötter luktar fotsvett.

Dagens låt: Whole Lotta Love - Led Zeppelin


Maybe we won't watch the show...

Imorse på morgonpasset pratade de om vad man gjorde för knäppa grejer för att roa sig själv när man var liten och bodde på landet, där det kanske inte fanns tillgång till så mycket kul. Kände igen mig i mycket, och när jag ändå är inne på det här med att göra listor kan jag ändå göra en till.



(Kanske inte när jag var såhär liten, men har inte så många bilder på datorn från tiden innan digitalkameran...)

Knäppa grejer jag och mina kompisar roade oss med när vi var små:

1.
Ett tag var vår favorithobby att göra tidningar, vissa var kanske mer normala än andra och den knäppaste jag kan komma på hette "Bland slevar och kastruller" och riktade sig till hemmafruar. Lite skumt med tanke på att vi var 10...

2. Göra egna "parfymer", vilket betydde att vi blandade ihop så mycket äckliga grejer vi kunde komma över för att det skulle lukta så illa som möjligt. Sedan var tanken att det skulle stå och gotta sig ett halvår eller så, för att det skulle börja lukta ännu värre. Tyvärr (?) hittade mina föräldrar vårt gömställe efter en vecka och blev ganska arga, så vi fick aldrig veta hur det skulle ha luktat...

3. Fia och jag hittade på en egen lek som gick ut på att vi gick upp på ett berg, drog ner våra mössor så att vi inte såg någonting och snurrade runt så att vi blev yra. Därefter vinglade vi ner för berget och ramlade in i träd, på vissa ställen var det "stup" där vi helt enkelt föll handlöst. När man väl hade kommit ner gällde det att ta sig upp igen, fortfarande med mössorna neddragna, och sen var det bara att börja om. Helt fantastiskt att vi inte skadade oss mer än vi faktiskt gjorde.

4. En gång när tristessen höll på att ta död på oss packade jag och Fia en väska med saker man behövde i vildmarken (en loggbok och nödproviant i form av halstabletter) och gav oss iväg på expedition på fotbollsplanen. Där satte vi oss på några olika ställen och skrev i vår loggbok om att vi hade gått vilse och behövde äta upp all vår proviant. Sen gick vi hem igen.

5. Jag och min bror brukade ha våra egna fatcamps där vi byggde olika hinderbanor och turades om att vara ledaren, som skulle skrika och mana på den andra - military style.

6. Spela in radioprogram. Vår favorit var "Fråga Doktorn" där vi skrev frågor på lappar åt varanda, syftet var att ställa så knäppa frågor som möjligt för att riktigt sätta dit varandra när de sedan skulle läsas upp och besvaras i "direktsändning".

Sedan gick vi över till att göra våra egna parodier på melodifestivalen, fyndigt nog kallade vi dem Pelodifestivalerna. Den första spelade vi in på band där vi sjöng våra egna låtar, helt improviserade naturligtvis. Sedan gick vi över till att filma spektaklet, då klädde vi ut oss och mimade istället. Det här tyckte vi var så roligt att vi gjorde en ny festival varje år ända fram tills vi var 15. Vid det laget hade vi hämtat inspiration från Killinggänget och gjorde faktiskt några riktigt bra grejer.

Dagens låt är fortfarande Elenore - The Turtles


You're my pride and joy, et cetera...

Nu har jag varit 21 i lite mer än en vecka, och det börjar redan sätta sina spår...

Sex tecken på att jag håller på att bli tant:

1. Jag har den senaste veckan både bakat semmelbullar och kanelbullar.

2. Jag har börjat prenumerera på UNT och läser faktiskt tidningen, istället för att bläddra direkt till serierna.

3. Efter att jag har läst tidningen löser jag namnsdagskrysset, varje dag.

4. Jag funderar på att ta upp stickningen igen.

5. Jag irriterar mig på ungdomar på stan.

6. När jag har missat ett avsnitt av På Spåret kollar jag på det på SVT Play.

Tack och lov finns det TV-spel och serietidningar att kompensera med... Har precis köpt V för Vendetta albumet! :D

Dagens låt: Elenore - The Turtles
Gillar den för att bandet heter Turtles, såklart (Turtle power!). Och för att låtraden "You're my pride and joy, et cetera" kom till efter att producenten (eller någon liknande) sa att låten behövde lite mer "You're my price and joy, et cetera...". Varför komma på en helt ny låtrad liksom?


I was a quick wet boy, diving too deep for coins

Telefonen ringde och väckte mig 09.30 imorse, yrvaken tog jag upp mobilen och fick för mig att det var pappas nummer som stod på skärmen. Därför ansträngde jag mig inte direkt för att inte låta nyvaken och svarade: "Godmorgon". Blev lite förvånad när det visade sig vara min chef som pratade tillbaka i telefonen och bad om ursäkt för att hon ringde så tidigt. Lite pinsam start på dagen... Nu är iallafall dagens korsord löst, och kaffet är uppdrucket, så nu måste jag hitta på något annat att fördriva dagen med. Ta sig an diskberget på diskbänken kanske? Nää... Kanske efter att jag spelat TV-spel. Mina underbara vänner gav mig ju Uncharted i födelsedagspresent! :)

Nu är resan till Berlin bokad. I maj åker jag dit tillsammans med Fia och Sussi! Förhoppningsvis åker Maja och Philip dit samtidigt och hälsar på Philips DJ-bror som bor där, så att vi kan träffas och klubba! :D

Dagens svordom: Råttfitta

Dagens låt: Flightless Bird, American Mouth - Iron And Wine


Come on and right this wrong the rope

Ny vecka. Nya korsord att lösa. Nu ska jag lyssna på morgonpasset i P3 (kl 16:35) och baka semlor.

Dagens låt: How to Handle a Rope (A Lesson in the Lariat) - Queens of the Stone Age


Twenty four and there's so much more...



Igår fyllde jag år, och ikväll blir det kalas där det kommer att bjudas på denna tårta. För er som vill bli lite frestade så är det en vit chokladmoussetårta med en botten av mandelmassa och kakao (som jag bakat själv alltså). Jag gjorde rosor av mandelmassa (går precis lika bra som marsipan) som jag målat med karamellfärg. Sedan har jag spritsat mörk choklad, som visade sig vara skitsvårt, därför blev det inte jättesnyggt... Men jag är ändå rätt nöjd! Visst blev det väl likt min inspirationsbild?

Man kanske blir lite lurad av rubriken, men jag fyllde bara 21 (man kan ju inte ändra låttexten bara för att åldern inte stämmer...), så nu finns det ingenting som hindrar en från att åka till USA längre! Fast först blir det nog Berlin...

Dagens låt: Old Man (Live At Massey Hall 1971) - Neil Young


You're burning out, you're black and gray.

Uttrycket "gå bort" (av betydelsen: att dö) kan ju vara ett av de sämsta i det svenska språket. Jag kommer aldrig att glömma när min bästa kompis på dagis kom till mig och grät för att hennes mormor hade gått bort. "Hon kommer säkert tillbaka snart igen", svarade jag och försökte trösta, men det blev lite fel... Jag fattade ju inte att hon faktiskt hade dött! För att undvika denna typ av förvirring kan man väl helt enkelt säga att någon har dött. Eller kolat vippen. Eller blivit jordgubbe. Eller tagit på sig träfracken.

Mina fötter lukar fett illa.

Dagens svordom: Fittsvin

Dagens låt: Empty Room - Arcade Fire



RSS 2.0