Any of these thoughts racing through my brain.Varje gång jag ser reklamen för SIBA tänker jag: "Vad fint att han är så glad trots att han blev kidnappad!". Men det är väl ett tag sen nu va?

Dagens låt: Howlin' For You - The Black Keys

I came to love you anyway.Kolla vad jag inte fick i julklapp!
(Men som jag köpte själv.)

Dagens låt: Lonely Boy - The Black Keys

Made in Malaysia.

Att summera ett år handlar givetvis inte bara om att tipsa om bra saker. Det handlar även om att varna för dåliga saker.

Årets sämsta saker:Twilight: Breaking Dawn Part 1
Okej. Jag erkänner. Jag gillade den första filmen. Tyckte att den var snygg och hade ett bra soundtrack. Tilltalades till och med av hela vampyr-möter-människa-romansen. Därför har jag sett den ca 32 gånger (i smyg givetvis), och dessutom läst alla böcker (också det i smyg. Givetvis.). Redan där började jag ana oråd, böckerna blev nämligen bara sämre och sämre.

I sista boken hade allt jag från början gillade försvunnit, och istället märkte jag att jag bara hade gått rakt in i en 37-årig mormons ultimata dagdröm om den perfekta pojkvännen. Och det var inte trevligt. Filmen är naturligtvis precis lika dålig som boken, om inte sämre. Vi snackar alltså pinsamt dålig. Så dålig att man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta, eller typ bränna bort sina ögon.

Seminarieledaren som inte ville låna ut ett papper
Hon var inte bara sjukt otrevlig, utan även sjukt snål. JAG BEHÖVDE DET DÄR PAPPRET!!!

Låten Lilla Anna med Anna Järvinen
Fruktansvärt töntig text. Och ett fruktansvärt jävla viskande hela låten igenom. Dessutom spelades den hela tiden på radio. Det enda positiva med den är att den tar slut. Och att den som tur är inte spelas lika ofta längre.

Samtliga naturkatastrofer/svältkatastrofer/andra typer av katastrofer som lett till död och andra hemskheter
Jag vill ju inte vara den som bestämmer vilken katastrof som var värst. Jag tycker alla katastrofer är obeskrivligt dåliga.

Dagens låt: Made in Malaysia - Cave


Your pursuits are called outstanding.

Jag har ju påbörjat en serie listor över årets bästa saker, och nu har vi självklart kommit till filmdelen.

Årets bästa filmer:Super
Jag fullkomligt ÄLSKAR Rainn Wilson, och här spelar han världens sämsta superhjälte. Kanske inte årets bästa film, men garanterat den roligaste. (OBS! Kräver nog rätt sällskap och rätt humor/sinnesstämning.)Blue Valentine
Ryan Gosling och Michelle Williams spelar ett dysfunktionellt par. Superdeppigt och snudd på superbra.Black Swan
Så sjukt obehaglig och vacker och bra. Skulle bli gay för Natalie Portmans skull när som helst.Never Let Me Go
Filmatisering av den lika fantastiska boken av Kazuo Ishiguro, som nästan bara tjänar på att man inte vet så mycket om handlingen på förhand. Fint, sorgligt och lite konstigt - precis som jag vill ha det.Drive
Ryan Gosling är tyst och snygg. Carey Mulligan är bra som vanligt. Soundtracket är typ fantastiskt. Och det är till och med lite blod. Vissa verkar ha svårt för att karaktärerna knappt pratar, jag tycker det är skönt.Submarine
Liten engelsk pojke som drömmer om en flicka och sin egen död till tonerna av Alex Turner. Fin.

En film jag tror kommer bli årets bästa, men som jag inte hinner se förrän 2012:Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Gary Oldman och Colin Firth i en gammal spionsaga, regisserad av Tomas Aldfredsson. Verkar lovande.

Har en känsla av att Melancholia också skulle kunna höra hemma på den här listan, har bara inte orkat ta mig igenom den än. Den verkar bra och konstig och så, men också förbannat lång.

Dagens låt: A Real Hero - College feat. Electric Youth


And you're fading. Fading out.

Jag förstår att ni ofta ligger sömnlösa om natten och funderar över mina känslor gentemot Seth Rogen. "Vad tycker egentligen Evelina om Seth Rogen?" kanske ni tänker då. Nu behöver ni inte undra längre.

Jag brukade gilla Seth Rogen, enbart på grund av den här videon, hans fulsnygga utseende och faktumet att han är med i komedier. Men det var innan jag faktiskt såg dessa komedier. Efter att ha sett ett par stycken kan jag istället konstatera att han alltid spelar en douche vars enda funktion är att slänga ur sig snuskiga/olämpliga/elaka kommentarer, och sedan bli förlåten enbart på grund av att huvudrollsinnehavaren får reda på att han läst en bok. (Se 50/50 och Knocked Up.) Och dessutom skrattar han som ett jävla retard. Vilket bara är charmigt om man faktiskt är efterbliven.

Ändå är det NÅGONTING med honom som gör att jag om och om igen tänker: "Men vad trevligt, är Seth Rogen med i den här filmen. Då är den säkert rolig.". Fast det är aldrig sant.VAD ÄR DET MED HONOM?

Är han djävulen???

Dagens låt: Puritan - Widowspeak

The ringing from the bells keeps screaming out love.Idag är det julafton. Och nog för att julen är en tid då man umgås med familjen (vilket i mitt fall faktiskt är riktigt trevligt) och äter god mat, ger från de rika till de fattiga, tänker på de som har det svårt, minns Jesu födelse, är snäll etc. etc. Men vi vet väl alla att allt EGENTLIGEN handlar om SAKER. Jag fick jättemånga bra saker, bland annat Alfapet och en sil.

Hoppas ni också fick fina saker, god mat, familjefrid och så vidare.

Dagens låt: A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss) - Glasvegas


Once I saw her on a bench of weathered sand.

Filmrecension:Igår kväll såg jag filmen 50/50. Den handlar om en kille som är bästa vän med den genomfittige Seth Rogen. Som om det inte vore nog får han dessutom cancer. Det är en fin tolkning av hur en kille, som kanske inte är så bra på att uttrycka sina känslor och stå upp för sig själv, försöker tackla sin minst sagt otrevliga livssituation.

Om jag skulle ge den ett betyg skulle jag nog säga att den är ungefär lika bra som det svenska damlandslaget i Curling (Lag Anette Norberg), riktigt bra när man tänker efter, men som man lätt glömmer bort eftersom man oftare tänker på till exempel Batman. Men den är helt klart bättre än både sten och brysselkex.Dagens låt: Yellow Ledbetter - Pearl Jam


The darkest night since 1683.

Lyssnar på det här. Och skriver om det här tills jag mår illa:På riktigt.

När jag inte gör det sitter jag med saxen i handen och överväger att klippa av mig näsan, och önskar att jag hade brösthår att slita av mig i desperation. Nu ska jag ta en paus och kolla på dålig sci-fi och drömma om julmat. Det har visat sig vara det enda som hjälper mot uppsatsångesten.

Och ja, jag tänker såklart en hel del på Batman också.

Dagens låt: The Darkest Night Since 1683 - Barn Owl

I wish it was christmas today.

Nu är det bara några dagar kvar till jul, och det tycker jag är kul. (Titta, där fick jag in ett rim i äkta Sunes jul-stil.) Jag har redan köpt alla mina julklappar, men om någon vill ge mig en klapp har jag några tips. Förutom de gamla vanliga sakerna som typ skivor och en bakmaskin, önskar jag mig:

De gamla Batman filmernaBatman: Arkham CityBatman: The Dark Knight Returns - Frank MillerJa, här anar vi väl alla ett mönster. Men nu bryter jag det.

Ett djur i guld.
Vilket som helst egentligen, men gärna något med horn eller en griskulting. Stora grisar är fula.Nu ska jag isolera mig och skriva klart den förbannade uppsatsen, och drömma om Batman och gulddjur.

Dagens låt: Christmas Treat - Julian Casablancas

Your pearls and shimmers get into me.

Idag beställde jag en annan pizza än den jag brukar, och jag skar den inte heller enligt mitt vanliga mönster. Jag gjorde det för att jag kände att det var dags att prova någonting nytt (och för att jag skämdes över att jag "korrekturtänt" adventsljusen). Men jag ångrade mig ganska snabbt. Precis som när jag en gång tog iskuberna ur formarna helt random, utan att följa en bestämd ordning. Förnyelse är bara dåligt.

Dagens låt: Imagine Pt. 3 - Smith Westerns

You got to fake out the robot.Det här är min bror som sitter framför datorn. Men den där killen nere till höger, är det min bror som har färgat håret och uppfunnit en tidsmaskin och rest tillbaka till 70-talet?Nej, det är vår stiliga pappa!

Dagens låt: Silver Rocket - Sonic Youth

You sink a bit whenever angels fly.

Idag har jag ovanligt nog spenderat mycket tid i tvättstugan, och då är ju musikvalet självklart:
Sonic Youths eminenta album Washing Machine.
Kanske inte riktigt lika bra som den bästa skivan Daydream Nation, men den passar ju inte heller riktigt lika bra till temat.Annars bygger jag mest pepparkakshus och låter bli att skriva på C-uppsatsen. Ni vet det där vanliga.

Dagens låt: Sauer-Like - Sonic Youth

This is all I'm asking for.

Just nu älskar jag Private Session-tjänsten i Spotify för att jag kan lyssna på Justin Biebers julalbum utan att någon ser det.

Dagens låt: All I Want For Christmas (Super Festive!) - Justin Bieber feat. Mariah Carey
Den är ju svängig, det är den ju.

We've got tonight, we've got forever.

Lägesrapport:

Skyrim vs C-uppsatsen = 1-0

Dagens låt: All Over the Road - Rival Sons

The feeling that won't come slow.

Inte för att skryta eller så, men nu tänkte jag skryta lite. Tycker nämligen att jag behöver det. Och råkar man händelsevis vara typ bäst i världen på schabloner så måste ju någon få veta det. Jag tror lite att det har att göra med att mitt första projekt på bilden på gymnasiet var att skära ut sex stycken schabloner föreställande ett två meter högt träd. I cirka en månad stod jag alltså i flera timmar och skar i papper. Men så blev jag ju också så här duktig:Och ja, jag vet att det där inte är en Camera Oscura, utan en helt vanlig jävla kamera. Men Camera Obscura var ett av mina favoritband på den tiden, och någonstans kände jag att det fanns en cool ironi i att skriva Camera Obscura under något som inte var en Camera Obscura, trots att man visste det. Idag är jag inte lika säker på det "coola" i detta, men kameran är ju fortfarande snygg.

Dagens låt: Dirt - Wu Lyf

You came out of nowhere, stealing my heart and brain.

Jag är en generös människa. Allra tydligast blir kanske detta när jag delar med mig av saker jag tycker är bra. Som i bloggserien där jag listar de bästa sakerna i år. Idag:
årets bästa skivor.

Wu Lyf - Go Tell Fire to the Mountain
Sjukt bra rakt igenom. Dessutom låter det lite som om Ellery James Roberts och Evans Kati kräks när de sjunger. Och som om de sjunger på låtsas-språk. Och det måste man ju bara älska, eller hur?

Bon Iver - Bon Iver
Möjligtvis en av tidernas bästa uppföljar-skivor. Jag älskade förra skivan, och var därför naturligtvis livrädd för att andra skivan inte skulle nå upp till mina förväntningar. Men genom att vara typ helt annorlunda än debutalbumet For Emma, Forever Ago, och dessutom svinbra, kommer jag istället för all framtid fundera över vilket album som egentligen är bäst. Jag har bara ett ord att säga om Justin Vernon: GENI.Wooden Shjips - West
Vet absolut ingenting om det här bandet. Men skivan är skönt skitig och tung. Ungefär som Grunge fast 2011. Och från San Fransisco. Framför allt är den bra.

Arctic Monkeys - Suck it and See
Jag gillade Arctic Monkeys på högstadiet, och ska jag vara ärlig glömde jag bort dem litegrann efter frösta skivan. Men med Suck it and See gjorde de lite renässans i min stereo. Låten Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair är precis så bra som jag minns Arctic Monkeys från förr, med tung basgång, sköna riff och konstig text som lyckas vara kaxig på samma gång. Och bra framför allt.M83 - Hurry Up, We're Dreaming
Okej. Det är ett dubbelabum, så i ärlighetens namn är kanske inte allt helt fantastiskt. Men jag är beredd at utse det till en av årets bästa skivor enbart på grund av de första 5 låtarna.

Dagens låt: Reunion - M83

My blood it runs blue.Ritade lite igår.
(OBS! Inte klar)

Dagens låt: L Y F - Wu Lyf

All the pink powder won't cover up what we did.

Listan över årets bästa saker fortsätter, idag handlar det om
årets bästa blogginlägg.

Fredrik Backman - Min vän N tar den arga lappen till en helt ny nivå.
Det blev ju någon slags länkstorm på Facebook om det här inlägget i somras, men det är fortfarande lika kul.

Har inte sett en enda länk till det här på facebook, men jag skrattade så jag grät när jag läste det. Själva essensen är väl att det är ungefär lika poänglöst att kommentera inlägg som att skriva anonyma kärleksbrev, och någonstans där går det snett.

Hej Sonja - Nya Hitler.
Ett videoinlägg om hur Sonja ska rentvå namnet Hitler.

Rubriken talar ju liksom för sig själv. Tobias får ett gratis-sample och bestämmer sig för att recensera produkten i hopp om att i fortsättningen få flera gratisprylar.

Karins konstgrepp - Veckans horoskop.
Nu är det ju inte den veckan längre, men jag har en känsla av att det funkar året om.

And we talked about what was coming soon.Idag (fredag) läste jag onsdagens tidning och hittade den här intressanta artikeln. Det har tydligen kommit ett förslag om att Uppsala Slott ska bli ett kulturellt centrum - under jord. Jag skulle mycket gärna jobba i detta underjordiska kulturcentrum när jag gått klart min utbildning, och därför tänker jag att jag vid en framtida jobbansökan kan referera till detta inlägg och visa mitt "engagemang" i projektet.

Det här med ett kulturcentrum i Uppsala, med konstmuseum, konsthall och en dans- och performancescen, låter ärligt talat skitkul. Jag har inga direkta erfarenheter av att vistas under jord en längre tid, men jag tror säkert att jag kommer vänja mig. Ett tag när jag var liten hade vi en dusch i källaren, det borde kanske räknas som en merit? Jag tycker framför allt att idéen om luftburen taxi uppför slottsbakcen låter extra intressant.

Dagens låt: Older Brother - Pepper Rabbit


RSS 2.0