I went out into the night, I went out to find some light.


I helgen var Fia och jag på Popaganda.Det var fint. Speciellt Arcade Fire. Gosh vad bra de var!


Tyvärr blev mina bilder inte riktigt lika bra...

En väldigt fin helg helt enkelt! Nu ligger jag nerbäddad i soffan, för har man varit på festival blir man såklart sjuk efterråt, det bara är så. Därför har jag kollat på alla avsnitt av Game Of Thrones och beställt en Samsung Galaxy S II på impuls. Lite för att jag har feber, lite för att min gamla mobil är dålig, men mest för att jag vill kunna spela Wordfeud, typ nu. Har en känsla av att jag och min plånbok kommer att ångra det där sedan.

Dagens låt: Neighborhood #3 (Power Out) - Arcade Fire

Waiting for a ride in the dark.

Alltså. Den här underbara frihetskänslan man hade medan man bodde hemma och fick vara ensam hemma upphör nog aldrig. Eller så kan det bero på att det bara var två år sedan jag flyttade... Hursomhelst är jag hos mina föräldrar nu, medan resten av familjen är på jobbet och i skolan - och jag går runt i pyjamas och äter gratis mat och stortrivs. Precis som när jag var 17.

Imorgon ska jag förresten på Popaganda.

Dagens låt: Midnight City - M83


My feet are running like the wind.

Har haft en sjukt effektiv dag, har handlat mat och födelsedagspresent åt min bror, städat (mycket), tvättat - och dessutom hann jag ändå slappa lite på morgonen och lyssna på Morgonpasset. <3 Nu på kvällen kändes det som om det var dags att hålla sig lite a jour (någon gång ska man ju använda det uttrycket också), så nu har jag kollat Twitter och Breaking News i en timme. Känner mig sjukt med. Vet till exempel att det har varit någon slags jordbävning i USA och att Martin Luther King har fått en minnesstaty i DC, som konstigt nog är vit. Nu ska jag gå och lägga mig innan jag typ spricker av duktighet.

Dagens låt: Ritual Union - Little Dragon

I was happy in the haze of a drunken hour, but heaven knows I'm miserable now.

Just idag önskar jag att jag var 10 år och oskyldig igen. Därför dricker jag O'boy och äter frukt och kollar på Batman och läser serietidningar. Och drar en gammal filt över mig.

Dagens låt: Heaven Knows I'm Miserable Now - The Smiths

Shut my mouth and strike the demons.

Spelade Fear 2 idag, och det är ju kul att skjuta folk liksom, men spel utan kartor och med för många vägar är inte min grej. Nog för att man har dåligt lokalsinne, men måste man gå vilse i spel också?

Insåg dessutom nyss att jag tydligen får nyhetsmail från Max hamburgare. Hur mycket bör man skämmas över det?

Nu ska jag för-äta i lite Fredrik Backman stil.

Dagens låt: Mayonaise - Smashing Pumpkins

These cutthroat busted sunsets, these cold and damp white mornings.

Sitter och höstromantiserar lite och gör upp planer. Efter att jag har stikat klart min halsduk ska jag göra ett par vantar också, och så ska jag baka äppelpaj, göra mulled cider och plocka svamp. Sedan ska jag försöka klämma in ett besök på Moderna Museet, är fett sugen på deras höstutställning "Turner, Monet, Twombly" som kommer visas mellan den 8:e oktober och den 15:e januari Den kommer innehålla 60 verk som aldrig tidigare visats i Sverige, vilket är lite coolt. Twombly har gjort några fina grejer, Monet är överskattad, men Turner gillar jag.

Dagens namnsdagsbarn: Brynolf

Dagens låt: Empty - Ray LaMontagne

Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest.

Söndag. Snart måndag. Det betyder nytt avsnitt av True Blood. Under tiden tittar jag på de gamla. Godnatt!

Substans? Va?!

Dagens låt: Paranoid Android - Radiohead

I can't believe that you drove all that way.


Igår var jag och mamma på Laxholmen, Lars Lerins semipermanenta utställning i Munkfors. Det var fint. Speciellt att Lars själv var där och signerade min bok. Och att man kunde köpa affischer och vykort jättebilligt. Här är några bilder på några bilder.
Den här var min favorit, önskar lite att jag skulle kunna ha den som tapet. Tyvärr fick jag med mig själv och halva muséet när jag skulle fota med min mobilkamera - trist.

Dagens fundering: Om man hade en vän som hette Max skulle man kunna säga: "Max, vi ses på Max om max 5 minuter." Jag kan nästan känna att det vore höjden av lycka.

Dagens låt: Perhaps Vampires Is A Bit Strong But... - Arctic Monkeys

And that's what really hurts, is that you do it to yourself.

Imorgon ska jag kliva upp kl 5 trots att jag är ledig. "Varför? Har du blivit galen" kanske ni undrar. Men det har jag inte. Jag och mamma bestämde oss bara för att åka på en spontansemester till Värmland, för att gå på Lars Lerins utställning på Laxholmen. Det ska bli fint. Nästan lika fint som det här kanske.Dagens låt: Just - Mark Ronson feat. Phantom Planet


You'd kill yourself for recognition, kill yourself to never ever stop.Alltså. Längtar så mycket efter hösten att jag snart blir galen. Saknar morgonpasset och att plugga (!) konstvetenskap. Just nu regnar det varje dag och det finns till och med lite gula löv på träden, men i väntan på the real deal har jag börjat sticka en halsduk och lyssna på gamla poddversioner av MPiP3.

Dagens låt: High And Dry - Radiohead


You went where the horses cry. You've never taken that way with me before.

Det finns verkligen ingen som är lika bra som mig på att vara ledig. Eller som uppskattar det lika mycket. Idag har jag hunnit med att läsa tidningen, lösa både korsordet och sudokun, spela Uncharted 2 och Final Fantasy XIII, kolla på Entourage, åka hem till mamma och pappa och äta kantarellsoppa och njuta av att det känns som att det är höst nu! Nu ställer jag klockan på 04:30 igen... >.< Men snart har jag mitt vanliga liv tillbaka!

Btw. Har hört rätt mycket om det här "twitter", så jag skaffade det idag. Vill någon följa mig där (Snälla, gör det! Mina enda followers än så länge är någon porrskådis och någon typ av konstförfalskare som vill sälja tavlor.) så hittar ni mig här.

Dagens låt: Bigger Than Us - White Lies


What good is it to sing helplessness blues?

I spelningslistans tidsålder har CD-skivan som konstform dött ut lite, för visst är det bara typ jag (och människor över 40 som har råd att inte förstå hur man laddar ner musik på internet) som fortfarande köper materiella skivor? De här runda, blanka grejerna om ni minns? Kanske är det för att jag gillar att samla på saker, men mest tror jag att det är för att jag minns hur man andaktigt öppnade skivfodralet på bussen hem från skivaffären och satt och bläddrade i det lilla häftet som låg däri, och hur man satt och läste alla texterna i förväg och knappt kunde vänta tills man kom hem till CD-spelaren. Iallafall, hittar jag en bra skiva på Spotify vill jag ha den i min skivsamling. Jag menar, många band gör enstaka låtar som är bra - men att göra en hel skiva som man kan lyssna på om och om igen är något som bör premieras. Därför kommer här några av mina favoriter:

Blood Sugar Sex Magik - Red Hot Chili Peppers
(också anledningen till varför John Frusciante är världens bästa gitarrist)

For Emma, Forever Ago - Bon Iver

In Utero - Nirvana

Funeral - Arcade Fire

The Color And The Shape - Foo Fighters

Chutes Too Narrow - The Shins

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not - Arctic Monkeys
(deras senaste; Suck It And See, är också jävligt bra)

Johnossi - Johnossi

Beacause Of The Times - Kings Of Leon

To Lose My Life - White Lies

Bossanova - Pixies

Queens Of The Stone Age - Queens Of The Stone Age

Saturdays = Youth - M83

Dagens låt: Helplessness Blues - Fleet Foxes

Most motherfuckers don't give a damn.

Ni vet när man precis är på väg att somna, när man liksom bara tänker på ord utan sammanhang och ligger och rabblar typ: "hälleflundra... tjuvnyp... rakhyvel...", och helt plötsligt vaknar till och inser att man legat och repeterat ordet "fläskfitta" jävligt länge. Eller det kanske bara är jag?

Dagens låt: Suck My Kiss - Red Hot Chili Peppers


RSS 2.0