You polished up this pretty pearl of a hope.

Igår bakade jag biskvier. Det stod inte i receptet hur mycket kakao man ska ha i smörkrämen, men jag använde 3/4 matsked och lade dessutom till en tesked kaffepulver, och det tyckte jag funkade bra. Men man skulle nog ha siktat över kakaon i en sil, för min kräm blev inte helt slät.

Sedan tänkte jag att jag skulle smälta chokladen ordentligt, och det var typ där allt gick snett. Om man ska smälta choklad på rätt sätt (så att den sedan inte smälter bara man tar på den) ska man nämligen värma upp hälften av chokladen till 50 grader, sedan blanda i resten och låta chokladen, under omrörning, svalna till 28 grader. Sedan ska man värma upp den igen, till 32 grader, innan den kan användas. Eftersom jag inte har någon termometer (och inte kände för att stoppa ner handen i kokande vatten och därefter kolla om chokladen är hälften så varm) höftade jag lite. De första biskvierna blev fina, men sedan började chokladen stelna så hälften av dem blev fula. Här är några av de fina:


De blev iallafall riktigt goda. Nästan kondis-goda. Fast jag kommer nog ändå inte göra om dem i första taget, eftersom det tog 4 fucking timmar!

Allt som allt får biskvibaket 3/5 ringbrynjor.


Dagens låt: Contrails - Astronautalis

Black smoke rise.

Har haft en mysig höst-helg på landet. Lördagen tillbringades i Måviken där jag högg ved och tittade på grodor. Hugga ved kan förresten vara det bästa botemedlet mot PMS-aggresioner. Dessutom är det kul att stapla den fint när man är klar, passar mina pedantiska behov av att sortera perfekt. Om jag skaffar hus någon gång är yxa, vedbod, vedkubbe och ved prio 1.


Måviken.


Och igår var vi ute i skogen och plockade svamp.


Och så hittade vi typ en hel djurkyrkogård.

Upptäckte sedan att jag är typ världens snabbaste på att rensa svamp. Och så åt vi kantarellsoppa och kantarellmacka och våfflor med hjortronsylt och grädde. Och i morse åkte jag bil med mamma in till Uppsala och drack kaffe, åt prickigkrovsmörgås, lyssnade på morgonpasset och kollade på dimma och fina träd. Kan det seriöst inte vara höst jämt?

Att jag nästan högg mig själv i benet med yxan, och att jag gick in i ett nyponsnår och skrapade upp knät, behöver vi inte prata om va?

Dagens låt: Black Smoke Rise - Wooden Shjips

Like a cat in a bag, waiting to drown.

Se där, jag hade något mer att komma med iallafall! Jag bakade nyss en vit kladdkaka, och när jag tog fram den vita chokladen såg förpackningen ut såhär:


Man kan ju tycka att det skulle räcka för mig att komma med, men jag har mer! Ser ni stjärnan längst ner till höger? Där står det "Ny kvalitet". Coops nya blockchoklad är alltså inte av ny, bättre kvalitet, utan bara just "ny".

All this talk of getting older, it's getting me down my love.

Idag har jag och Sussi skrattat åt en lastbil. På riktigt. I flera minuter. Alltså, en helt vanlig lastil. Och det är ungefär allt jag har att komma med idag.

Dagens låt: The Drugs Don't Work - The Verve

Acid trips with no vacation.


Efter flera provstickningar har jag äntligen fått ihop ett mönster jag är nöjd med, så nu börjar den första vanten ta form. Jag är rätt nöjd faktiskt!

(Behöver jag ens nämna att detta projekt tar helt groteskt mycket tid från pluggandet?)

Dagens låt: What??? - Is Tropical

Library pictures of the quickening canoe.

Idag var jag på Carolina Rediviva och letade efter böcker om Nederländskt 1600-talsmåleri (vilket är det jag planerar att skriva min C-uppsats om). Det mysigaste där är att man kan sitta i fönstren och titta ut över det här:


Jag hittade också de här intressanta banden av Deutsche Nationalbibliographie.


Dagens låt: Library Pictures - Arctic Monkeys

My ship of hopes.


Ibland när jag är ensam i lägenheten och vill känna mig lite coolare och lite smartare, sätter jag på mig mina fejkglasögon. Till exempel idag, när jag ska försöka göra mitt eget stickmönster till ett par vantar, och behöver all extra intelligens jag kan få.

It's a terrible love and I'm walking with spiders.

Jag gillar inte människor. Jag trivs bäst när jag är ensam, och med undantag från att ibland träffa mina vänner vill jag helst vara själv. I många fall tänker jag hellre ut konversationer än att prata. Därför har jag sedan länge bestämt att jag ska bli en sådan där konstig tant som bor ensam med massa katter. Men ärligt talat, det här med katter känns ju lite gjort. Dessutom måste de ju matas och skötas, och visst fan skulle man bli tvungen att prata med dem till slut också. Men nu har jag kommit på mitt kall i livet - jag ska bygga en miniatyrstad!


Dagens låt: Terrible Love - The National

I wear my heart upon my sleeve, like a big deal.

Jag har precis kommit hem från Gripsholms slott, där jag har varit tillsammans med Sussi och de andra som läser konstvetenskap med oss. På C-nivå måste man tydligen gå där i två dygn för att hinna med att prata om alla porträtt, kungar, konstnärer och all arkitektur och inredning.


De hade det finaste uppstoppade lejonet jag någonsin sett.


Och helt sjuuukt många porträtt. Här är ett av de finaste, föreställande Anna Riwkin-Brick, målat av Erich Isenburger.


Här är det allra finaste. Och så hade de satt det i ett hörn och ställt massa pappersgubbar för! Konstigt. Det är Olle Hamngren som har målat Anneli Alhanko, G Skoglund.

Fast finast av allt var nog Grafikens hus som vi var på en stund igår. Där fanns det himla mycket fint, men man fick inte ta några bilder (man fick alltså varken sno med sig tavlorna eller ta foton på dem). De hade iallafall några kopparstick av Lars Lerin, och det tyckte jag var trevligt.

It's a forcefield.


Igår kväll när jag och Sussi gick på promenad i Mariefred såg vi det här molnet. Och idag såg vi det här på aftonbladet. Det känns onekligen lite speciellt att ha varit med om en så stor och viktig nyhet.

Dagens låt: Feel So Close (Nero Remix) - Calvin Harris

Har börjat uppskatta Dubstep. Än så länge är jag inte så insatt, någon som har några tips?

I see today with a newsprint fray, my night is colored headache grey.

Johanna Koljonen har startat ett projekt där hon och någon annan snubbe anordnar fester på klubben Nalen i Stockholm, och det bästa är att de har TV-serie-tema! Förra gången hade de en Twin Peaks fest, som jag tyvärr missade, men den 15:e oktober är det tema Game of Thrones! Och jag är rätt peppad, det gäller bara att tvinga någon att hänga på. Jag tänker mig att jag ska vara Sansa Stark, inte för att hon nödvändigtvis är min fovritkaraktär, utan för att jag har rött hår typ.


Imorgon ska jag åka till Gripsholm med de andra konstvetarna. Tydligen räcker inte en dag till för att gå på slottet, så vi blir bjudna på hotell och hotellfrukost också. Tack Uppsala Universitet.

Dagens låt: Daysleeper - R.E.M.

Fact turns to fiction when we blink.


Idag läser jag om Panofsky och ikonologin, och i ett stycke om Dürers Melencolia I står det så här:

‎"Den svarta gallan, melankolins kroppsvätska, antogs vara kall och torr och höra samman med jorden, nordanvinden, hösten, kvällen och sextioårsåldern. [...] Ofta betraktades en viss fallenhet för ensamma studier som melankolikerns enda positiva egenskap."

Spot on.

Dagens låt: Lies - Is Tropical

So high I cannot feel the fire.

Efter att ha öppnat igentorkade färgtuber och andats in terpentin-ångor i tre timmar, har jag både sår och blåsor på fingrarna och känner mig yr i huvudet, men så har jag också hunnit åstadkomma detta:


Det är bara en del av verket, men jag blev inte så nöjd med resten. (Är väl egentligen inte nöjd med detta heller, men det blir man väl å andra sidan aldrig.) Fortsättning följer!

As long as I don’t break these promises.


En förklaring till föregående inlägg kanske vore på sin plats. Alltså. Jag har, efter ett rätt långt uppehåll, fått lust att börja måla igen. Efter att ha tittat på andras konst i ett helt år har jag liksom kännt mig lite mätt. Men nu jävlar har jag blivit hungrig igen! Därför hämtade jag min flaska med balsamterpentin hemma hos mamma och pappa igår, och idag har jag rotat under sängen efter färgpallet, målarduk och oljefärger. Då hittade jag också det här:


Mitt första skissblock! Från när jag var 7 år skulle jag gissa på.


Där har jag ritat av min mamma.


Och min pappa. I typ Picasso-stil.

Promises, and they still feel all so wasted on myself.Finn ett fel.

Dagens låt: Promises - Nero

We smoked the screen to make it what it was to be.


Om någon undrat över den bristfälliga uppdaterinegn på sistone så kan den enkelt förklaras med att jag fått hem min nya mobil. Jag har inte gjort något annat än att spela Wordfeud - det har till och med gått så långt att jag drömmer om det på nätterna. Igår började jag känna mig rätt tragisk, så jag tog en paus från telefonen och stickade ett fodral till den istället.


Dagens låt: Holocene - Bon Iver
(fin, fin, fin video)


RSS 2.0