Didn't think I'd make it to 22 years old.

Jag har gjort mitt livs mest förmånliga deal: har fått ett gratis TV-spel (som inte finns till PS3) som jag ska få spela på Sofie och Jonathans Xbox eftersom att jag då kommer hålla deras katt Alice sällskap. Som om jag skulle behöva någon slags muta för det?
 
 
Recension av katt som TV-spelssällskap:
 
+ Man kan kommentera händelser utan att känna sig dum.
 
- Man får inte så mycket respons när man gjort en supersnygg svärdkombo.
 
+ Det finns ingen som talar om för en vad man ska göra, typ i samma sekund som man själv kommit på det så att man måste svara "Jag VET!!!" och bli sur.
 
+ Katt.
 
+ Det är mysigt att ha en levande varelse i knät, istället för en icke levande motsvarighet, typ kudde.
 
- Det är ibland svårt att spela när katten vill ligga och mysa på handkontrollen.
 
+ Katt.
 
 
Slutsats: 4 av 5 ringbrynjor.
 
 
Dagens låt: Hold On - Alabama Shakes

We've got tough emotions.

Inatt drömde jag en mycket obehaglig dröm om att jag var på ett sjunkande skepp. Vi var ett helt gäng på det här fartyget, och var där på något slags uppdrag. Det märkliga var att alla visste att båten förmodligen skulle sjunka redan när vi lämnade hamn, men det hörde tydligen till uppdraget på något sätt, och det gällde att nå målet med åtminstone några passagerare i livet. Exakt vad uppdraget gick ut på var väldigt oklart, men vi var alla överens: uppdraget framför allt!
 
När båten väl började ta in vatten blev stämningen en aning spänd ombord. När folk insåg att de kanske skulle dö, på riktigt, började de också ifrågasätta hur viktigt det här uppdraget egentligen var. Det hela utvecklade sig till en slags Hunger Games/Battle Royale situation, där man var tvungen att döda andra för att själv kunna överleva. De som först upptäckte att fartyget tog in vatten lurade därför oss andra, och stängde in oss i den delen av båten som skulle sjunka först. När det blivit av med oss var det ju inte lika många kvar att slåss om de "bästa platserna" med.
 
Först förstod vi inte vart vi hade hamnat, men när vi kom ut på däck upptäckte vi att vi var på väg att kliva rakt ner i havet. Det blev ju panik, varpå vissa faktiskt ramlade rakt ner i havet. Jag och några vänner hade gått rätt långt bak, och hade därför också närmast att vända om och ta oss upp så långt som möjligt. När vi möttes av låsta dörrar, och inte kunde komma längre, kom också ångesten. Nu var det ju liksom bara att sitta och vänta på att vi skulle dö. Jag började önska att jag kunde vrida tillbaka tiden, och upptäckte lägligt nog att jag hade kraften att göra det.
 
När jag kommit tillbaka i tiden var det också som om någon yttre kraft talade om för mig vad jag behövde göra för att ställa allt till rätta. Det första jag var tvungen att göra var att gå ner i ett rum allra längst ner i båten, där två människor hölls fångna. I rummet fanns en behållare med någon typ av trögflytande vätska, och den här yttre kraften talade om att det var motgiftet. Tydligen räckte det bara till en av fångarna, och jag var därför tvungen att välja vem av dem jag ville rädda. Från vad? undrade jag och gick försiktigt fram och öppnade ett av de draperier som skylde fångarna.
 
Bakom draperiet satt en hopkrupen och oerhört mager kvinna. När hon märkte att jag var där vände hon sig om och  började röra sig mot mig. Här förstod jag ju att hon nog inte mådde så bra, för hon hade rätt konstiga ögon, blod runt munnen och såg rätt aggresiv ut. När hon gick till attack gjorde jag därför det enda rätta vid en misstänkt zombie-attack: jag tryckte på R1.* (Alltså, jag TÄNKTE att jag var tvungen att trycka på R1, insåg att det kanske inte fungerade i praktiken, och tog istället upp höger hand för att, så att säga, unleash the force.)
 
Tydligen hade jag inte bara kraften att resa bakåt i tiden tillsammans med en allvetande guide, jag kunde också döda människor med viljan. Zombiekvinnan såg ut att kvävas, det började rinna blod ur hennes ögon, och sedan dog hon. Det här var ju inte bara helt sjukt coolt, utan gjorde också valet enkelt, eftersom att det nu bara fanns en levande fånge kvar att rädda.
 
Jag öppnade nästa draperi, och hällde den trögflytande vätskan på zombien där inne innan hen hann vända sig om. Det visade sig att denna zombie var en kraftigt vanställd Rowan Atkinson, och när vätskan rann ner över huvudet började han återfå sitt ursprungliga utseende. Han tackade mig för att jag räddat hans liv, och ungefär här vaknade jag. Jag fick aldrig reda på varför det fanns zombies ombord på skeppet, och på vilket sätt det skulle vara relaterat till att båten sjönk, men rent spontant känner jag att jag är något på spåren. Om jag någonsin ska skriva en bok/göra en film är det den här historien jag ska berätta. Möjligtvis utan Rowan Atkinson.
 
 
 
Dagens låt: All Of Me - Tanlines
 
* För er som inte är så insatta på TV-spel: R1 är en knapp på handkontrollen till Playstation 3. Och ja, det är möjligt attt mitt TV-spelande börjar bli aningen ohälsosamt.

I wanna win in this world but it's pushing me out.

Nu när alla tentor är klara har jag unnat mig några dagars verklighetsflykt i form av TV-spelet Dishonored. Och det är möjligt att jag kan ha blivit lite ... överstimulerad. I flera dagar spelade jag från morgon till kväll, helt utan mänsklig kontakt. Efter ett tag glömde jag bort HUR många dagar det hade gått, och trodde på riktigt en stund att jag hade missat första föreläsningen på nya kursen. När jag sedan spelat igenom hela spelet kändes det så tomt att jag började om från början igen.
 
 
Men när man börjar drömma i night vision (se bilden ovan) och lägger ner oroväckande mycket tid på att bära kroppar för att göra en "installation"...
 
 
... då kanske det är dags att göra något annat.
 
Dagens låt: Miracle - Ghost Beach

Guess I missed the dance.

Det är inte speciellt ofta man kan stolstera med en sådan här Spotify-statistik, därför tycker jag nu att vi alla insuper denna printscreen och den OERHÖRT smarta* bild den målar upp av mig.
 
 
Och för den som undrar hur det gick med tentan: Ja, jag hann klart. Den här gången också.
 
Dagens låt: Can We Go Inside Now - Blood Orange
 
* Alternativt psykopat. Jag har nämligen alltid haft en föreställning om att de som på riktigt njuter av klassisk musik allra helst gör det samtidigt som de skär upp någons hjärna á la Hannibal Lecter.

Pictures of chaos fill our screens day and night...

Jag kollar uppenbarligen min inkorg på YouTube aldeless för sällan, titta bara vad som höll på att passera förbi helt obemärkt:
 
 
Det känns oerhört smickrande att det någonstans i USA finns en, potentiellt laktosintolerant (det var en känsla jag fick), ung man som kan tänka sig att åka hit och göra mig till "his woman", enbart baserat på denna bild.
 
 
Om nu allt annat skulle gå åt skogen menar jag.
 
Dagens låt: Gods Are Bored - The Datsuns

Something lost and nothing gained.

Idag har jag nog slagit personligt rekord i dålig pluggdisciplin. Jag har gjort ungefär allt annat än att skriva på min hemtenta: gått ut med soporna, gått och handlat, läst ut A Game of Thrones, börjat på A Clash of Kings, kollat på videon till Baby Got Back och provsmakat min (på Ålandsbåten inköpta) glögg. Efter det sistnämnda blev jag dessutom lite snurrig i huvudet, och om möjligt ännu mer ofokuserad. Tentan ska in imorgon och jag är ungefär 14000 tecken kort. Nog för att jag brukar vara ute i sista minuten, men det här känns som att det kan vara gången då jag faktiskt inte lyckas. Det känns ungefär såhär hopplöst:
 
 
PS. Om någon av mina eventuella stalkers uppmärksammat dubbelnaturen i min Spotify-aktivitet idag kan jag upplysa er om att det är viktigt med struktur och tydliga gränser mellan plugg och fritid. Därför har jag under pauser lyssnat på metalcore, och på klassisk musik när jag "skrivit". Det har mest blivit metalcore.
 
PPS. Om någon mot förmodan skulle vara intresserad av vilken musik jag lyssnar på när jag lyssnar på klassiskt kan jag dela med mig av denna spelningslista. Jag kallar den för When you desperately need to be smart, för det är precis då man behöver den. Den funkar rätt bra, förutom att jag börjar gråta varje gång Sagan om ringen temat spelas.
 
Dagens låt: Tender Abuse - Converge


RSS 2.0