The end's not near, it's here.

Börjar sakta men säkert ta mig ur sockerkoman efter allt påskgodis, bara för att gå ner mig i pluggträsket istället. Som tur är stannar ju hela Uppsala upp i helgen då det är både Kvalborg, Valborg och årets största baksmälla - Finalborg. Ett välbehövligt avbrott i B-uppstatsskrivandet!

Dagens låt: The End's Not Near - Band Of Horses


The best of them bleed it out.Här har jag spenderat dagen. Måviken, en av mina favoritplatser på jorden. Jag har letat ormar, hoppat på stenar, fäktats med pinnar i skogen och eldat löv. Nu har jag en stickande röklukt i näsan, och trots att jag bara hittade en snok (som dessutom var gjordav plast) är jag ändå ganska lycklig. Ikväll ska jag kolla på Jesus Christ Superstar, för det är påsk och då ska man kolla på filmer om Jesus. Så det så.

Dagens låt: My Hero (Acoustic)  - Foo Fighters


Hell is underground, like a reclaimed bad part of town.

Idag drabbades jag av en oerhörd ormlängtan. Hörde ett inslag på radion om ormar, och kom att tänka på hur de söta ormarna vid vår sommarstuga brukar ligga på bryggan och sedan försvinna ner mellan brädorna när man kommer för nära. Så himla gulligt! Nu vill jag ha en orm. Skulle till och med nöja mig med att bara få se en. Helst nu på en gång!

Dagens låt: The End's Not Near - Band Of Horses


With your feet in the air and your head on the ground

Hmpf. I fredags, när jag skulle dö i en slö hög, möttes jag av min värsta mardröm när jag slog på TV:n. Det var det här nya programmet Blackout, där folk i ett kolsvart rum sitter i baljor och ska gissa vad de badar med. Självklart häller de precis i ålar i baljorna just i den sekund jag slog på TV:n, och så blev min slöa myskväll helt plötsligt inte så mysig längre... >.<

Nu har helgen blivit helt okej iallafall, min bror och jag var och såg Sucker-Punch igår, rätt skum film med en halvtaskig handling, men det var snygga actionscener och bra musik som räddade upp det mesta. Nu ska vi spela TV-spel och beställa pizza.

Dagens låt: Where Is My Mind - Yoav & Emily Browning


The pages are pale, books are unwritten

Efter att ha spenderat dagen med att bläddra lite i gamla medeltida böneböcker är veckan äntligen slut. Iallafall den jobbiga delen. Nu ska jag lägga mig och i soffan och dö i en slö hög framför någon form av TV-underhållning.

Dagens låt: Down The Hillside - José Gonzalez
När jag hör raden: "Down the hillside to the cemetary" tänker jag på när man går ner för Carolinabacken och är på väg hem från skolan en fin vårdag, som typ idag. Sedan skiter jag i att kyrkogården ligger ovanför backen. Det är tanken som räknas.


I don't care what nobody says.

Jag har ju en liten svaghet för Eurovision Song Contest, inte speciellt finkulturellt, men jävligt underhållande. Satt idag och kollade runt lite på YouTube, och här är några av mina all-time favs:Poupée De Cire, Poupée De Son, här med Arcade Fire, och någon fanmade video. Av någon anledning gick inte originalet med France Gall att bädda in, men vill ni se Luxemburgs vinnande bidrag från 1965 så finns det här.My Star - Brainstorm, Lettlands bidrag från 2000. Mitt bästa barndomsminne.Pokusaj - Laka, Bosnien-Hercegovinas bidrag från 2007. Sjukt härlig. Älskar att man inte har en aning om vad de sjunger (förutom att två rader i andra versen slutar med "banane" och "granne"), och att de stickar och hänger kläder. Konstigt. Och så låter det som om det kunde vara en låt med Arcade Fire.

Några andra favoriter är Divine - Sebastien Tellier (Frankrike 2008), såklart. Och typ allt från Bosnien-Hercegovina, till exempel Lejla - Hari Mata Hari (2006) och Bistra Voda - Regina (2009). Sedan älskar jag ballader på hebreiska, typ Milim - Harel Skaat (Israel 2010). Hoppas att även årets upplaga kommer bli kul!


Always mad and usually drunk, but I love her like no other.


"Slut ögonen. [...] Du kommer inte tro vad du ser."
När jag sluter mina ögon brukar inte jag se speciellt mycket...

Jag och min bror bokade nyss biljetter till den här filmen, ska bli kul eftersom jag gillar 300 och Watchmen - a lot. Okej, Watchmen var kanske inte jättebra, men Zack Snyders filmer är snygga, och det är det viktigaste!

Dagens låt: Knocked Up - Kings of Leon


Won't let the city destroy my love

Värkänslor! 18 dagar kvar till Valborg! Efter det blir det nog någon slags inflyttningsfest här
också, Niklas flyttar nämligen in den 1:a maj, vilket är en sjukt bra ursäkt till att ha fest! :D Och sedan flyttar alla våra vänner = fest. Ja, jag är partysugen... Och längtar efter sommaren!

För att skriva något med någon form av substans... eller fan, vem försöker jag lura?

Dagens låt: The City - Patrick Wolf


One night of magic rushLätt det sjukaste jag har sett. Någonsin.

Dagens låt: Heartbeats - José Gonzalez
Bland det finaste jag både sett och hört.


In restless dreams I walked aloneKolla vad mycket jag har pluggat!


Hello darkness, my old friend

Jag har tenta imorgon, och måste väl erkänna att det går sådär med pluggandet. Jag vill helst lägga pussel. Tänkte iallafall att jag skulle bjuda på ett collage med mina nordiska favoritkonstverk sedan 1700-talet, det ligger ju lite närmre det jag egentligen borde göra... Alltså, från vänster: Olle Skagefors - Torso, Hanna Hirsch Pauli - Fruktostdags, Anders Zorn - I Algers hamn och Lars Lerin - Det sista ljuset. Gillar Helene Schjerfbeck också, men hon fick inte plats.Dagens låt: The Sound Of Silence - Simon & Garfunkel


If I might, lay me down weeping.

Det är fortfarande två minuter kvar av den 5:e april, alltså är det idag 17 år sedan Kurt Cobain tog sitt liv. En dag att minnas ens bitterljuva tonår, då man gick hem sent på kvällen med hans låtar skrålande ur mp3spelaren, och undrade när allt skulle hända. Under högstadiet famlade man efter någon slags identitet, och när jag hörde Nirvana hade jag hittat min. R.I.P.Dagens låt: Do Re Mi - Nirvana


Good frames won't save bad paintings.

Fy fan vad jag hatar att handla på förmiddagen. Det spelar ingen roll hur mycket man försöker hålla sig undan, det kommer alltid någon sur, jävla kärring som ger sig fan på att hon ska jaga en genom affären och köra över ens tår med sin jävla rulator. Fy fan!

Ps. Innehållet i denna återgivelse har möjligtvis överdrivits lite på grund av eventuell PMS.

Dagens låt: New Noise - Refused


Behind skies of fortune, each has gentle rain.

Jag kan inte fatta att vissa tycker att det är tråkigt när folk berättar om sina drömmar, jag älskar att skratta åt folks skruvade drömmar, och inte minst mina egna. Igår natt drömde jag till exempel en rätt actionspäckad dröm om att jag infiltrerade den ryska ambassaden, där jag flög glidflyg längs en lång, kontorsfylld korridor medan folk försökte skjuta ner mig. "Jag behöver ett vapen!" tänkte jag, och landade och plockade upp en sax och en braständare. När en kille med pistol kom gående mot mig gick jag till anfall med min sax och började klippa honom i axeln. Förutom att han utbrast i några vrål av smärta var detta ganksa ineffektivt, varpå jag tog braständaren och eldade lite i hans ansikte. Då släppte han iallafall pistolen och satte händerna för ansiktet, så jag grabbade tag i pistolen och sköt honom. Istället för ett skott fick han bara en svart vätska i ansiktet. Han hade alltså hotat mig med en vattenpistol, som jag nu dessutom hade lagt beslag på, men ändå utgjorde han tydligen fortfarande en fara för mitt liv. Lyckligtvis upptäckte jag en hög med sprutor på hans skrivbord som jag tog upp och stack honom med. Nu började det äntligen hända något, för han började skrika: "MIN FORSKNING!!!" och vred sig av smärta. Tydligen var allt bedövningsmedel i hela världen slut (?), och denne man höll på att ta fram ett nytt. När hans ansikte började fräta efter att jag sprutat ut innehållet ur en av sprutorna på honom, fattade jag att hans bedövningsmedel kanske inte var så lyckat... Och sen dog han.

Dagens låt: Ten Years Gone - Led Zeppelin


Everybody wants to be someone's hereAndglass?

Dagens låt: Here Comes A Regular - The ReplacementsRSS 2.0