Slipped off into the slip stream, she's looking for the summer dream.Köpte lite ramar igår när jag och mamma gick i Second Hand affärer, och tänkte göra något kul med dem. Så om 2 år kanske jag har fått upp dem på väggen, spännande va?

Råkade dessutom köpa L.A. Noire på vägen hem från skolan idag. Ett spontant köp som plånboken egentligen inte tillåter. Dumt. Men kul att ha något att spela i sommar liksom.

Dagens låt: California Queen - Wolfmother


I saw different faces and different places, I gotta get back girl on the love train.Ponera (ett av svenska språkets fulaste ord) att detta hände på biografen igår:

Sofie: Kolla, det där är ju hon som spelar Serena i Gossip Girl. Jag tror aldrig att jag har sett henne i något annat än den serien.

Jag: Jo, hon är ju med i Systrar i Jeans också.

Ibland, jag menar bara ibland, kanske det är bättre att vara tyst.

Dagens låt: Love Train - Wolfmother


Headlights on the hillside, don't take me this way.

Oj, oj, oj vad det har hänt mycket sedan jag skrev sist! Kom till exempel iväg och köpte ett nytt duschdraperi iallafall. Efter lite svald ilska vill säga. Passade även på att köpa lite hårfärg, så nu är jag rödhårig. Sedan har jag hunnit med att hälsa på Jean som kommit hem från Mexiko, gått på studentskiva, firat mors dag i Måviken och sett Baksmällan II på bio. Vilket liv man lever alltså! Nu ska jag ta igen lite missat P3 Spel. Och kanske spela något också.Var snälla och bortse från det ansträngda ansiktsuttrycket (det här med egobilder är en konst jag inte riktigt bemästrar) och fokusera istället på hårfärgen. Lite ojämnt resultat, men jag har läst att det är inne att ha utväxten i en annan färg. Så det så.

Dagens låt: Bigger Than Us - White Lies


Don't sit down 'cause I've moved your chair.

Dagen började så bra. Skickade in min uppsats för feedback igår kväll, så i väntan på svar är jag ledig. Hela dagen låg framför mig, jag hade till och med tankar på att cykla ner på stan och köpa duschdraperi och kalender. Detta goda humör raserades när jag skulle bloggsurfa lite, gjorde nämligen misstaget att kolla runt på bak- och inredningsbloggar. Nu är jag helt hjärntvättad av allt rosa, cupcakes, trendriktiga träbokstäver med nytänkande ord som typ "lycka". Blir lite rädd för hemmafrutrenden. Okej att det är kul att baka och fixa fint hemma, men alla dessa människor som verkar göra det på heltid och skriver inlägg om hur mycket de älskar rosa och att deras liv blev helt perfekta sedan de köpte den där nya lampan på loppis, som om de inte vill något mer med livet, skrämmer skiten ur mig. Så nu är jag inte glad längre. Jag är arg.

Dagens låt: Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair - Arctic Monkeys


A storm is threat'ning my very life today."Horisontlinjen är placerad i nederkanten av bildytan och utgörs av marken som täcker ungefär en femtedel av bilden. Detta gör att himlen blir det dominerande elementet, som ger rymd i en annars relativt platt bild utan linjer som skapar perspektiviskt djup."

Att skriva bildanalys är att plocka sönder en bild i så små delar att man förstör allt som är fint med den.

Dagens låt: Gimme Shelter - Rolling Stones


I think it's finally time for me to laugh about it. Get my things together and find something to say.

Äntligen börjar skrivkrampen ge med sig. Allt som behövdes var lite Arcade Fire, lite Band Of Horses, en utsikt och total jävla isolering.

Dagens låt: Factory - Band Of Horses


Between the click of the light and the start of the dream.Jag skriver lite mindre på min uppsats än jag borde, och pysslar desto mer med att måla ramar och hänga upp bilder jag köpte i Berlin.Dagens låt: No Cars Go - Arcade Fire


Please forgive me if I act a little strange.

Efter att ha tagit mig genom flygplatsen med slutna öron och ögon, lyckades jag faktiskt ta mig ända hem till mitt ESC maraton utan ha fått reda på vem vinnaren var. Antar att alla är ganska less på Eurovision nu, men jag tänker ändå tvinga på er lite mer! Enligt mitt komplicerade betygssystem skulle resultatet ha sett ut såhär:

1. Tyskland
2. Finland
3. Serbien
4. Bosnien & Hercegovina
5. Irland/Sverige

23. Litauen
24. Schweiz
25. Rumänien

Angående vinnarna Azerbajdzjan har jag ingen annan kommentar än att det var väntat att de skulle gå långt, men kanske inte hela vägen. Snyggt med eldregn iallafall.

Dagens låt: Please Forgive Me - David Gray


It's such a sweet thing when you open up, baby.Eurovision-final ikväll, och jag kommer inta att kunna kolla! :( Hejar iallafall på Tyskland, för de har lätt tävlingens mest intressanta bidrag. Vinner gör de nog inte, däremot tror jag att Irland gör det. Om jag måste gissa på något liksom. Imorgon kommer jag hem till Sverige, då jag ska ta igen allt ESC jag har missat. Det gäller bara att undvika att se vem som har vunnit...


Dagens låt: Little Sister - Queens of the Stone Age


I might hitch hike or jump a railroad train.Fredag i Berlin = utgång! Sitter på hotellet och fördriver lite tid innan vi ska klubba. Vi har läst att det inte är någon idé att gå ut innan 12, så vi väntar plikttroget. Har köpt en rolig öl som jag ska gå upp och dricka snart, förfest på rummet liksom.

Eurovision pågår för fullt, och jag har inte haft möjlighet att se en enda minut av festivalen än - det blir nog ett maraton när jag kommer hem på söndag... Men jag tycker att jag klarade av bettningen ganska bra, 6 av 10 i första semin och 7 av 10 i andra, utan att ha sett ett enda liveframträdande, är helt godkänt. Ja, jag är en tönt.

Dagens låt: Have Love Will Travel - The Sonics

I might like you better if we slept together...

Dags för semifinal nummer två, ikväll kommer jag nog inte ha möjlighet att kolla, utan lever livet i Berlin istället. Jag hejar inte på något bidrag direkt... Mitt favoritland Bosnien Hercegovina är kanske inte lika bra som de brukar, men ändå ett av de bättre bidragen bland allt annat dåligt. Om jag ska våga mig på att gissa vilka som går vidare tippar jag såhär:

Bosnien Hercegovina
Ukraina
Moldavien
Sverige
Cypern
Bulgarien
Makedonien
Estland
Danmark
Irland

Dagens låt: Never Say Never - Queens of the Stone Age


Simple as this, I'm in love with the risk.Första ESC semifinalen är ikväll, och det här är min favorit. Näst bäst gillar jag Serbien, sedan är det mycket skit, men det är ju också det som är charmen. Det är ju lite av en sport att bedöma bidragen innan man har sett dem live, men jag tippar ändå att dessa bidrag går til final:

Polen
Albanien
Armenien
Turkiet
Serbien
Ryssland
Georgien
Finland
Ungern
Azerbaijdjan


Young, dumb, don't see a problem. Bloodshot, stare like a hoodlum.Snart sätter jag mig på tåget, men iPodden fulladdad med Queens of the Stone Age, och åker mot Norrköping, första anhalten på vår Berlinresa. Tidigt imorgon bitti lyfter planet, oh jag och Fia har laddat upp ordentligt med katastrofprogram om flygplansolyckor. Under tiden jag är borta är det ju Eurovision Song Contest, och jag ska försöka kolla så gott det går! Ska även tidsinställa några inlägg med mina förhoppningar och förväntningar angående resultatet... So long suckers!

Dagens låt: Sick, Sick, Sick - Queens of the Stone Age


I'm not the only one who will run with a knife.Igår var jag och Arvid på Queens of the Stone Age. Vi är bästa teamet på konsert, vår taktik är att hänga i baren så länge som möjligt, när bandet precis ska börja spela trycker vi oss fram bland alla som varit där i tid medan vi ropar: "Jag tror att jag ser dem där framme!" och låtsas att vi letar efter våra kompisar. Efter typ två låtar, är vi framme vid kravallstaketet och kan starta moshpit.

Det var en sjukt svettig konsert, med mycket kroppskontakt, och fet musik såklart. Vi missade backstagepassen med en person, men konstaterade sedan att vi ändå inte ville prata med bandet. Efter "grym spelning, gillar er musik", vad säger man då? Så vi gick hem istället, helt genomblöta av svett, men lyckliga. Nu taggar jag inför Foo Fighters den 22:a juni!

Dagens låt: Regular John - Queens Of The Stone Age


This whole banging on the roof and stamping on the floor's getting old.


När det bara är Rachael Ray på TV går man ju hellre och pluggar. Fan vad kass hon är!

Dagens låt: Grace - The View
Ett gammalt favoritband från gymnasiet, blev därför sjukt glad när jag hörde den här nya låten på radion.


A functioning cog in some great machinery, serving something beyond me.

Sitter och skriver min B-uppsats om min bästa svenska konstnär Lars Lerin (som har målat Bilbioteket ovanför). Det är roligt och tråkigt på samma gång. Och så dricker jag kaffe och äter leverpastej- och kaviarmackor (på varsinn macka alltså) och läser kultursidorna i UNT. Och så regnar det ute. Och så kollar jag på de första Batman-filmerna. Och så ska jag på Queens of the Stone Age med Arvid på fredag. Och så har jag massor av fina Haruki Murakami-böcker jag inte har läst än.

Dagens låt: Helplessness Blues - Fleet Foxes


I'm drinking cement like it's going out of style

?

Dagens låt: Set Fire To The Face On Fire - Blood BrothersRSS 2.0