I want you to know ... I want to grow up to be a debaser!

Åh vad arg jag blir på Spotify ibland! Förra veckan läste jag i en blogg om att någon lyssnade på en låt med Eminem, jag gick in och lyssnade på låten i ca. 30 sekunder bara för att veta vilken låt det handlade om, och nu hävdar Spotify att Eminem är en av mina Top Artists! Jag ska exemplevis ha lyssnat på Eminem fler gånger än jag lyssnat på Pixies, vilket verkligen inte stämmer, för de lyssnade jag på en hel kväll häromdagen. Irriterande! Men nu vet ni det, så slipper jag skämmas över min så kallade statistik.

På tal om statistik har jag gjort en spelningslista som summerar året 2010, baserat på min Last FM statistik. Enjoy!

Ni märker att jag gör allt utom att skriva på min tenta va?

Dagens låt: Debaser - Pixies
(Som jag faktiskt lyssnat på!)


I feel like I'm breaking up, and I wanted to stay

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har ju varit jul och så ni vet. Dessutom är jag upptagen med att skriva tenta just nu. Fast om jag ska vara ärlig så spelar jag mest TV-spel... Kryper runt i glassplitter och skär av mig mina fingrar för att rädda min son - Heavy Rain är min bästa julklapp!

På torsdag åker jag till Åre - sjukt! :D

Dagens låt: Bigger Than Us - White Lies


When all our dreams come trueMin bror
- "Vet du vad jag kommer få imorgon som inte du kommer få?"
Jag - "Nej, vaddå?"
Min bror - "Mina julklappar!"

Nu låter han som att han är 8 år, men han är faktiskt 17. Och smart.

Dagens låt: Fairytale Of New York - Stars
(Den bästa jullåten!)


Allur heimurinn óskýr...

Fan vad jag längtar efter julmat nu! Det godaste ska bli köttbullar med rödbetssallad. Och mammas vörtbröd med pappas julskinka och senap. Och nubbesallad.
Väntar man på något gott så är det bara härligt!

Julmust är det äckligaste.

Dagens låt: Hoppípolla - Sigur Rós


It fucks with your honor and it teases your head

Guess what? Jag är sjuk igen! Ligger i soffan neddränkt i självömkan och snor. Har lite feber också. Tur att Vänner finns. Serien alltså.

Dagens låt: Blood Bank - Bon Iver


In a time when my mind was like land-mineKom nu inte och säg att det är töntigt att vara rädd för fisk!

Dagens låt: New Fang - Them Crooked Vultures


Just lay on the grass and act and pretendKlar med husbygget! :)

Dagens låt: What's The Point (Acoustic Version) - Johnossi


The son and heir of a shyness that is criminally vulgar

När man inte har något bättre för sig en fredagkväll händer det väl att man fördriver tiden med sånt man egentligen skäms lite över - att se på Idol. Därför måste jag säga att jag hatar Jay Smith för att han faktiskt fick mig att följa årets upplaga likt en fjortonåring. Pinsamt! Man önskar ju att man hade kunnat upptäcka honom på något annat sätt än i ett barnprogram, så att man slapp skämmas över att säga att han har en av de bästa rösterna jag någonsin har hört!

För övrigt är det Glühweinfest imorgon, och då ska det banne mig drickas glögg! Och glühwein såklart.

Dagens låt: How Soon Is Now? - The Smiths


I'll seek you out, flay you alive

Det är något fel på facebook, så istället är jag sorglig. Jag har på allvar spenderat den senaste timmen med att lösa korsord, läsa aftonbladet-skvaller och lyssna på Robert Pattinsson! Tror att det är bäst att jag går och lägger mig istället...

Dagens låt: Eyes On Fire - Blue Foundation


Things aren't looking very good it's trueFolk som skriver 'hopp', 'lycka' eller 'kärlek' är tråkiga. Helst ville jag skriva 'fitta', men jag hittade inget 'a'...


I'll just lay here and chewBakade det första av mina pepparkakshus igår, värmde upp lite med ett lusthus som ska stå brevid det stora huset när det är klart. Har alrdig gjort ett sånt här åttkantigt hus förr, så jag är ganska nöjd faktiskt! Speciellt eftersom att jag fick göra alla ritningar och mallar utan linjal...

Jag inbillar mig själv att ni alla är oerhört intresserade av min musik (varför tror ni annars att jag envisas med dagens låt varje gång?), så nu tänkte jag dela med mig av min julspelningslista. Bli glada!

Dagens låt: Christmas Is Going To The Dogs - Eels


Live through this, and you won't look back...

Jag verkar ha missat den här bloggtrenden med att ha julkalender... Det kanske är lite sent att börja nu när det är den 6:e redan (dessutom har jag faktiskt ett liv också, orkar inte sitta och uppdatera varje dag), men jag kan väl också skriva konstiga saker om mig själv. För julstämningens skull liksom.

Saker jag är rädd för / tycker är fett obehagliga:

1. Fiskar - Ål är det värsta jag vet. De kan leva i brunnar i typ 100 år, och det är äckligt. Stora, gråa fiskar med långa "morrhår" kommer tätt efterråt. Mina äckligaste fiskminnen är när killen sväljer en levande guldfisk i En fisk som heter Wanda och fiskarna i Gollums håla i Bilbo.

2. Stora båtar - När jag åker uppskjutet på Gröna Lund är det båtarna som är det läskigaste. Saker som är större än hus borde inte kunna flyta, framför allt inte när de är fullastade med feta lastbilar. Mitt värsta båtminne är när jag åkte färja till Norge och det blåste så mycket att tallrikar flög upp i luften och vågorna gick ända upp till fönstret. Jag spände blicken på horisonten, satt helt orörlig och intalade mig själv att jag inte skulle dö.

3. Ojämna nummer - Det är något dåligt med dem. Om något hamnar på en ojämn siffra känns det helt enkelt fel. Det kan handla om allt från antalet armhävningar man gör till det jag nämnt tidigare; volymen på TV:n. Har ingen specifik händelse som jag minns som värst, men ofta händer det att ens vänner retas (eller som de hävdar; att de försöker "bota" mig) genom att ha volymen på ojäma nummer. Det är jobbigt.

4. Lödder - Det här är nog den konstigaste saken på listan, men det är något med typ känslan av massa småbubblor som jag tycker är lite obehaglig. Nu ska folk inte tro att jag därför inte tvättar håret eller borstar tänderna, men jag tycker att det känns lite äckligt. En gång kräktes jag i handfatet när jag borstade tänderna.

Dagens låt: Your Ex-Lover Is Dead - Stars


The beds were small but we felt so young

Fia jobbar i helgen, så jag är själv i lägenheten och julpeppar lite i min ensamhet. Lysnnar på julmusik, kokar pepparkaksknäck och planerar årets bygge av pepparkakshus... Förra året såg mitt hus ut såhär:Och det ska jag självklart toppa i år! Planerar att göra två hus, ett här hemma och ett hos päronen, och det första påbörjas nog redan idag...

Fick 24 poäng i gårdagens sändning av På Spåret, respect!

Dagens låt: Just Like Christmas - Low


I don't have the drugs to sort it out

Om jag någon gång skulle behöva skriva en lista över de godaste sakerna jag vet skulle den se ut såhär:

1. Apelsiner
2. Glögg
3. Skagenröra
4. Kanelbullar
5. Chèvre
6. Makaroner och falukorv
7. Is

Nu gäller det bara att hitta någonstans där jag kan skriva min lista...

Dagens låt: Afraid Of Everyone - The NationalRSS 2.0