Godspeed all the bakers at dawn, may they all cut their thumbs and bleed into their buns 'til they melt away.

Har legat hopkrupen under täcket med neddragna persienner. Solen irriterar mig.Men när mörkter fallit cyklade jag till änden av stan, och gubbarna med hundarna kunde inte fånga mig. Jag lever vampyrlivet.

Dagens felläsning: Råa scampifitta. (Råa scampifakta)

Dagens låt: New Slang - The Shins

Dirt behind the daydream.

Dagens namn: Suger av S:t DenisDagens låt: Ether - Gang Of Four

I welcome you, back into my hands.


Ni kanske minns att jag i helgen tipsade er om 9-eyes? Idag fick jag hem en almanacka som jag snickrade ihop med mina favoritbilder därifrån, och kolla vad fin den blev! Så fin att den får sitta uppe fast det inte är 2012 än.


Förresten har jag nog glömt att berätta att jag nu även bloggar här. Jag och Sofie har gjort en baka-och-fixa-hemma-blogg, som inte kommer innehålla någon förskönad husmorsidyll - utan bara sånt vi pysslar med när vi får tid. Typ sånt som jag ibland har skrivit om även här. Hoppas ni kikar in där också lite då och då.

Aren't we all children?


Fan vad viktig man känner sig med en sån här bokstapel. Sedan att jag väljer att ta kort på böckerna istället för att läsa dem är väl en annan sak... Jag tänker lite att om jag tittar på dem tillräckligt länge, och liksom bara känner mig så här viktig, så kanske C-uppsatsen skriver sig själv. Värt att prova i några dagar iallafall, för just nu vill jag bara läsa den översta boken: Bara någon att straffa av Kristoffer Ahlström.

Dagens låt: Come Back To Me - The Rapture

I could see for miles, and miles, and miles.


Idag har jag varit och tittat på Kristoffer Appelquist (som jag tycker är en av Sveriges roligaste) och hans föreställning KRIG. Det var mycket roligt, och handlade mycket om Afghanistan och att vara tjock och komma från Malmö typ. Kort sagt var det en välförtänt belöning efter några jobbiga pluggdagar. Men fan vad ont jag fick i huvudet av de där bokstäverna som stod och blinkade innan han gick upp på scenen!

Dagens låt: Holocene - Bon Iver

Where is my mind?


Kampen mot klockan.
Ord. Måste komma på fler ord.

Dagens låt: Where Is My Mind? - Pixies

Errant heat to the star.

Alltså, man bara måste ju älska Foo Fighters. De gjorde en jättefin promotion video till deras USA turné för lite mer än en månad sedan:


Det jag hade missat var att några kristna idioter efter att ha sett videon, hade samlats utanför arenan de skulle spela på, för en anti-gay demonstration. Då gjorde Foo Fighters så här:


Och det måste man ju som sagt älska dem lite för.

The rain let in the hawser rolls.

Idag skriver jag ett teoretiskt referat, men då och då kollar jag in på den här sidan istället. Där finna massa bilder som konstnären Jon Rafman har hittat i Google Street View, och det är både fint, roligt och ibland lite hemskt.
Dagens låt: Beth/Rest - Bon Iver

Feeling so sick on the bathroom floor.

Note to self: Hur sugen man än är på bakispizza så ska man inte äta en kycklingpizza som stått på golvet över natten. För man mår inte bra efterråt. Inte bra.

Dagens låt: Tension Head - Queens of the Stone Age

The conversating, this place is heaven.

I helgen var jag i Stockholm och hälsade på Maja och Philip. Jag borde ju då egentligen ha pluggat på dagen, så självklart spenderade jag hela dagen med att få till den här frisyren. Men så blev den fin också!


Ungefär fem minuter efter att denna bild togs hade allt blivit betydligt rakare och plattare, trots litervis av hårspray, men ändå...

Vi åt på restaurang, där Philip betsällde råbiff utan att veta att den skulle vara rå, och sedan drack vi kaffe och Baileys, drack vin på tåget tillbaka till Uppsala och spelade Guitar Hero och Singstar hemma hos mig. En trevlig kväll med andra ord.

Och nu pluggar jag för fullt. Skojade bara. Jag dricker mjölk.

Dagens låt: Echoes - The Rapture

It's the sulfur, I have grown.


Tobias Boström har gjort den här fina Birrometern, och idag har jag satt upp den på mitt kylskåp. Tyvärr var det slut på svart bläck i skrivaren, men jag fyllde i det viktigaste med tusch. Gillar dessutom att själva Birro blev lite instagram-ig.

I have seen, I have grown.

När man väktat sin vikt hela sommaren, och nu har fått sitt konto avslutat på grund av "debiteringsproblem", då äter man det här till lunch:


Två stekta ägg, ett med ost på en rostad macka och ett vanligt, och ojämnt stekt bacon. För det är viktigt det där med varierad kost har jag lärt mig.

Dagens låt: Curmudgeon - Nirvana

Every demon wants his pond of fish.

Ibland tänker jag att jag ska vara duktig. Imorgon. Det brukar se ut ungefär så att när jag går och lägger mig gör jag upp en plan över morgondagen där jag ska börja morgonen med en promenad, följt av frukost och läsande av tidning, och sedan ska jag plugga. Jag planerar till och med in lunchrast och kaffepaus och sluttid för att få någon slags struktur, och när pluggdagen är slut väntar en belöning i form av exempelvis TV-spel, stickning eller något annat roligt för att jag ska ha något att se fram emot.

Verkligheten brukar bestå av att jag när klockan ringer kl 09.00 inte orkar kliva upp och tänker: "Jag skiter i promenaden idag, jag sover till 10 istället". När jag sedan kliver upp brukar frukosten förflytta sig in till datorn och dra ut på tiden litegrann. Sedan kanske jag tar den där lunchrasten och käkar framför TV:n. Också lunchrasten brukar kunna bli lite längre än planerat. Och när den är slut så brukar min planerade tid för "det där roliga" infalla. Och det är ju viktigt att följa schemat.

Just nu är jag någonstans mellan frukost och lunch.

Dagens låt: Shake It Out - Florence + The Machine

Last year's troubles are so old fashioned.

Inatt drömde jag att någon högt uppsatt amerikansk politiker/yrkesmördare blev arg på mig för att jag vann en grej i ett lotteri som han ville ha, och därför bestämde han sig för att döda mig. När jag försökte lämna landet stoppade de mig i tullen och sa att alla som lämnade USA var tvugna att ha en GPS sändare på sig. När jag väl var i Sverige började politikern/yrkesmördaren bomba de städer jag försökte gömma mig i.

Jag insåg att jag var tvungen att gå under jorden, så jag slet av mig GPS-sändaren (varför jag nu inte gjort det tidigare) och åkte till mina föräldrar för att be om hjälp. När jag kom fram till vårt hus började jag misstänka att någon hade hunnit dit före mig och dödat min familj. TV:n i vardagsrummet stod på, och jag fattade att om jag skulle trycka på Play så skulle jag få se en inspelning av mordet på min mamma, min pappa och min lillebror. Med darrande händer tog jag upp fjärrkontrollen - och sedan vaknade jag. Och hade ganska svårt att somna om igen.

Dagens låt: Last Year's Disco Guitars - Bishop Morocco

It's getting kind of quiet in my city's head.


Kolla vilken rolig helg jag har haft.

Dagens låt: Teen Age Riot - Sonic Youth


RSS 2.0