Looking in on the good life I might be doomed never to find.Inatt var det Oscarsgalan, och eftersom varken jag eller Niklas hade sett den någon gång, och händelsevis också var lediga dagen efter, bestämde vi oss för att kolla en stund. Och sedan började väntan... Tre timmar Röda Mattan?!? Fy fan vad värdelöst, vem vill sitta och kolla på folk som går? I TRE TIMMAR?! Och visst, de har kläder på sig och det tycker många tydligen är väldigt intressant, men räcker det inte med att kolla på bilder efterråt? Vi hade ju bestämt oss för att kolla (och dessutom hade vi ju ändå redan passerat läggdags för länge sedan), så vi satt kvar och såg faktiskt ända till Best Supporting Actor, men jag vet inte om det var värt det... Nu är jag trött och kanske somnar när vi ska gå och se King's Speech.

Dagens låt: New Slang - The Shins

Alltså, finns det något band med bättre texter? Kolla på det här liksom:

God speed all the bakers at dawn may they all cut their thumbs,
And bleed into their buns 'till they melt away.


Feel good hit of the summer!

På torsdag fyller jag 21, och töntigt nog tycker jag att det känns himla gammalt. Så för att göra det hela lite roligare planerar jag mitt kalas istället för att nojja. Tänkte göra min godaste chokladmoussetårta, och vill fixa någon cool dekoration så att jag har något att pyssla med i veckan. Satte mig därför och googlade lite för att få inspiration, och funderar på att göra något i stil med det här:Har bestämt att det inte blir någon festival i sommar, istället planerar vi en roadtripp på västkusten. Det kommer säkert bli awesome, men för att stilla festivalabstinensen lite har jag nu också bokat biljetter till Queens of the Stone Age i maj. Det kommer alltså bli Foo Fighters, Biffy Clyro, Band of Horses och Queens of the Stone Age under våren/sommaren, är sjukt peppad!

Dagens låt: Feel Good Hit Of The Summer - Queens Of The Stone Age


Let the yolk fall from our shoulders

Det är bara att konstatera: Svensk medeltid är INTE intressant. Jag tröstar mig själv med apelsiner och sockerärtor. Och kaffe. Mitt rum börjar kännas instängt och luktar unket, och det växer mossa ur öronen på mig. Typ. Eller egentligen inte. Jag överdiver faktiskt lite...

Dagens ord: Korskrank. Eller masverk.

Dagens låt: Don't Carry It All - The Decemberists


I'm coming out of my head, into the clearing

När jag till och med är beredd att gå iväg och träna för att slippa skriva på tentan, då är det illa.

Dagens citat: "Alla Bolibompadraken-böcker är inte bra."

Dagens låt: Rope - Foo Fighters
Nya singeln. Bra.


Is there a ghost in my house?

Jag skriver hemtenta den här veckan, just nu håller jag på med den första frågan som handlar om svenska kyrkor mellan 1100- och 1600-talet. Mycket spännande. Här är Sveriges snyggaste kyrka.Kollade på Due Date igår, mycket rolig. Inte Baksmällan-hysterical som jag hade hoppats på, men kul. Älska Zach Galifinakis!

Dagens namn: Mauritz Jöransson Laxman Svan
Sjukt fett. Om jag någon gång döper om mig ska det här bli mitt nya namn. Lätt.

Dagens låt: Is There A Ghost - Band Of Horses


Liars and lovers combine tonightFortsätter med att sprida kultur! Idag: Kyssen av Gustav Klimt, en av mina favoritkonstnärer. Inte en av hans finaste (däremot hans dyraste, världens dyraste tavla faktiskt), men den passar ganska bra en dag som denna.

Min alla hjärtans dag:
Har varit i plugget hela dagen, i skrivande stund sitter jag och tittar på senaste avsnittet av Californiation medan jag frostar av frysen. Jag har dessutom införskaffat sockerärtor, så nu är jag lycklig! Men inte nog med det - har fått ett erbjudande om att sitta under bordet vid Fia och Niklas romaniska middag också. Har jag det bra, eller har jag det bra? :)

Dagens låt: The Captain - Biffy Clyro


Lisa likes brandy and the way it hits her lips...Shanghai II av Maya Eizin Öijer. Mycket fin tycker jag.

Känner mig lite kulturell och duktig idag, eftersom att jag suttit hela dagen och läst om träskulpturer i svenska medeltidskyrkor. Därför tänkte jag också sprida lite kultur, därav bilden ovan. Känner mig faktiskt så pass duktig att jag kanske till och med ska plugga lite engelsk grammatik. Eller kanske inte. Någon måtta på effektiviteten får det väl vara!

För övrigt är idag en historisk dag - Niklas har nämligen för första gången tillåtits titta på sport i vår lägenhet. Under tiden väntar jag och Fia på att våra maränger ska bli klara, fast egentligen är jag sugen på sockerärtor...

Dagens låt: L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. - Noah And The Whale


...Sitter och kollar på Pranked, och om någon vill driva med mig någon gång är det här typ det äckligaste jag kan tänka mig. Ifall någon letar idéer liksom.

Folk brukar börja förverkliga sina nyårslöften direkt efter nyår, jag går lite mot strömmen och börjar träna i februari istället. Har precis duschat efter kvällens tränigspass, och har dessutom handlat 2 kilo apelsiner, så nu jävlar blir det fruktstund! Och lite Californication tror jag.

Dagens låt: White Limo - Foo Fighters
(Nya albumet verkar som om det kan bli deras bästa på länge...)


Freedom through the stereo


Kände att det var länge sedan jag la upp en bild...

Dagens låt: The Shape Of Punk To Come - RefusedRSS 2.0