If I had a tail I'd own the night.

 
Nu är det bara en vecka kvar tills jag får semester, och det ska självklart firas med ett rymdtips! Denna vecka avhandlas Saga, en comic som skrivs av geniet Brian K Vaughan (som bland annat har fantastiska Y: The Last Man* på sitt CV) och ritas av supergeniet Fiona Staples.
 
 
Serien handlar om Marko och Alana, ett par som trots att deras planeter befunnit sig i krig i flera generationer ändå har funnit varandra. Det faktum att de precis blivit föräldrar till dottern Hazel gör att de jagas över hela universum av båda krigande sidor, och tvingas leva på flykt. Det är självklart en spännande berättelse, men det som gör serien vär att läsa är själva universumet och dess invånare. Låt mig bjuda på några exempel.
 
 
The Midwives, munkliknande kvinnor som skaffat skägg med hjälp av uppochnedvända huvuden. Genialt.
 
 
Två av rymdens kungligheter, Prince Robot IV med fru. Det är inte ofta en ser två TV-apparater på¨detta intima vis.
 
 
En av tidernas bästa skurkar: The Stalk. "Men vad är det som gör henne så fantastisk?" undrar ni kanske. Låt oss ta en titt under kjolen:
 
 
Behöver jag säga något mer?
 
 
* Y: The Last Man är en av mina favorit-comics. Den handlar om att alla varelser av manligt kön, förutom Yorick Brown och hans apa Ampersand, helt plötsligt faller döda ner till marken, och vad som händer med världen efter detta. Det blir en postapokalyptisk berättelse som är både rolig och spännande, men kanske framför allt intressant ur ett genusperspektiv. Läs gärna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0