Out of control but you're playing a role.

Äntligen Game of Thrones-måndag igen, och naturligtvis är det dags att summera veckans avsnitt, episod 4, även kallat And Now His Watch Is Ended:
 
- Jaime Lannister har förlorat sin svärdshand, och därmed även lusten att leva. Det finns ju så mycket han nu inte kan göra, exempelvis svinga svärd, samt allt annat som han förr använde högerhanden till. Jag föreslår att någon visar detta klipp för honom, så kanske han blir på lite bättre humör till nästa vecka.
 
 
- ATT mysteriet med Podricks färdigheter i sängkammaren följs upp i detta avsnitt? Då några av de mysterier som ges stort utrymme i böckerna (ex profetian Daenerys får i the House of the Undying) tagits bort är det alltså gåtor av denna lite simplare, erotiska karaktär som upptar dyrbar TV-tid.
 
- Vi fick komma karaktären Joffrey lite närmre genom att få se honom ägna sig åt ännu ett av sina intressen - gravskådning. Tror att vi aldrig fått se honom så glad som när han berättade för Margaery om hur alla i släkten Targaryen mist livet. Sjuka, sjuka lilla pojke.
 
- Att Theon snopet fördes tillbaka till sträckbänken är det bästa som hänt på länge. Denne "fritagare", gjorde han allt det där bara för att få veta att Bran och Rickon fortfarande levde, eller vad i helvete håller han på med? Och framför allt, vem ÄR han?
 
 
- SÅ mycket girl power i King's Landing nu att en knappt vet var en ska börja: Margaery fortsätter att vinna Joffreys, och folkets hjärtan, och jag är oerhört spänd på vad hon kommer göra när hon fått honom dit hon vill. Cersei talar ut med pappa Tywin, medan farmor Tyrell låter tungan gå varm (älskar denna kvinna!) och smider planer med Varys om att cockblocka Littlefinger. Dessutom följer Margaery och Sansa mitt råd om att bli vänner - fint. Heja systerskapet och så vidare.
 
 
- Men nu har väl killarna i the Night's Watch ändå blivit GALNA? Okej att de är hungriga och trötta på att skotta bajs, så ett litet uppror mot Lord Incest var väl helt i sin ordning, men att hugga Mormont i ryggen? Galet. Vila i frid Mormont! Craster kan gärna vila i ofrid, och kanske bli tagen av en whitewalker eller så (litet tips bara).
 
- Sa jag inte att Daenerys hade en plan? SA JAG INTE DET?!? Daenerys del denna vecka var så förbannat fet av många olika anledningar: 1. Jorah och Barristans snopna miner 2. Att hon fattat vad slavhandlaraset sagt hela tiden och bara: "Jag är Daenerys Stormborn, och Valyrian är mitt modersmål, bitch!" 3. När alla Unsullied stöter lansarna i marken 4. Drakarna 5. När Daenerys kastar piskan i marken 6. DRAKARNA!
 
 
(Den där slavhandlaren hade uppenbarligen inte googlat drakskötsel innan han köpte en. Klassiskt misstag.)
 
Dagens låt: Diane Young - Vampire Weekend

Kommentarer
Postat av: Sussi

Haha precis, slavhandlaren var dum. "NÄ draken flyger!?"

2013-05-07 @ 15:55:10
URL: http://parcepio.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0