And the river flows beneath your skin like savage horses kept within.

Idag är det måndag, vilket betyder Game of Thrones. Denna vecka har vi kommit till avsnitt tre: Walk of Punishment.
 
- Mer pilbåge! Även om Edmure Tully had nothing on förra veckans bågskytt. (För övrigt ett genidrag att presentera honom på detta vis - på så sätt visste vi ju redan hur fullkomligt värdelös han var när Robb skällde på honom, och kunde njuta av scenen helt utan sympati för herr kan-inte-ens-träffa-en-förbipasserande-båt.)
 
- Äntligen fick jag se min absoluta favoritmustasch (som pryder Littlefingers överläpp) igen. Plus att en fick se vad Tywin Lannister egentlingen SYSSLAR med i King's Landing - nämligen utser sin son till Master of Coin i tron att det är något slags straff. (Har en känsla av att Tywin kommer få äta upp det där, då Tyrion med största sannorlikhet kommer gå merkantilism á la Jean-Baptiste Colbert över ekonomin i King's Landing.)
 
 
- Vem hade kunnat ana att The White Walkers var så konstnärliga? Tyckte deras installation med itusågade hästkadaver var väldigt intressant - en påminnelse om livets förgänglighet och dödens eviga spiral.
 
- En son är född hos Craster - the Lord of Incest - och det verkar som om Sam kommer göra något dumt... (Får han förresten inte utstå lite VÄL mycket fat-shaming nuförtin?)
 
- Way to go killen från Misfits (vem ÄR han?!?) som stod för veckans bästa skott med båge (skulle gärna se honom och bågskytten från förra veckan - Anguy - spexa ikapp med pilbåge), synd bara att han slösade bort det på den vedervärdiga Theon.
 
- Anguy (bågskytten alltså) börjar för övrigt bli en ny favortikaraktär pga 1. pilbåge-skills 2. han fick The Hound att slå i huvudet.
 
 
- Fy fa-an vad bad-ass Danearys var denna vecka! Först droppade hon avsnittets i särklass bästa repliker: "I wish I had known him - but he was not the last dragon." samt "All men must die - but we are not men." Och sedan satte hon Ser Jorah och Ser Barristan på plats ordentligt, vilket verkligen var på tiden. Är det inte dags att de slutar slicka Khaleesi-röv och fattar att hon säkert har något ess i rockärmen urringningen? Hoppas bara att hennes förkärlek för att befria slavar inte kommer bite her in the ass som det gjort så många gånger förr (lex Mirri Maz Duur och Doreah).
 
- Kändes det inte lite som om seriemakarna kände att de var tvugna att väga upp de två första, ganska tunga avsnitten, och därför lyssnade lite väl mycket på denna kille:
 
 
- VAD gjorde Podrick med glädjeflickorna egentligen?!? Och är det inte rätt underligt att detta är den enda sexscen som NÅGONSIN undanhållits tittarna i HBOs historia?
 
Dagens låt: Running To The Sea - Röyksopp feat. Susanne Sundfør

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0